logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Test: Grolsch Dunkel Weizen Bockbier


De herfst is weer aangebroken, en bierliefhebbers weten: tijd voor bockbier! Van Grolsch ken je natuurlijk de Rijke Herfstbok, maar in lijn met de speciaalbieren en diens kwartaal bierproeverij introduceren ze deze herfst de Grolsch Dunkel Weizenbock. Daar proosten we op!

Speciaalbier

Deze Dunkel Weizen is een beperkte tijd verkrijgbaar en te proeven via de Proeverijlokalen van Grolsch, online en via bijvoorbeeld Jumbo Supermarkten. Deze bier is samengesteld en ontwikkeld door meesterbrouwer Marc Janssen. Hij zegt er zelf over: “Voor de Dunkel Weizenbock heb ik mij volledig gestort op tarwemout. Door meer dan 50% tarwemout te gebruiken krijgt een Weizen die herkenbare romigheid en frisse aroma’s. Voor dit bier heb ik ervoor gekozen om ook karamel en chocolade tarwemout te gebruiken.Het resultaat: Grolsch Dunkel Weizenbock (7.5% vol.). De karamel en chocolade tarwemout maken het bier sterk amberkleurig. Bij het ruiken herken je frisse Weizen aroma’s. Proef tonen van karamel en gebrand mout, afgerond met een romige afdronk.”

Grolsch Dunkel Weizenbock

Een volle bockbier dus, zoals het hoort. Er zijn vier speciale moutsoorten gebruikt, die in een speciale verhouding met elkaar zijn vermengd. Deze moutsoorten geven de smaak aan dit bier, waardoor chocolade en karamel de boventoon voeren. Een volle en warme smaak, dat echt past bij de herfst. Het alcoholpercentage van 7,5% dragen ook hun steentje bij aan dit volle bier. Hoewel de geur van een frissere Weizen tijdens het drinken zijn uitwerking heeft, proef je toch vooral die romige bock. Het is uiteindelijk een heel gave combinatie geworden van een vol, donker bruin bier, met een fraai beige schuim. De frisse geurtonen geven hem een prettige extra, maar in de basis is en blijft het een donker bier.

Benieuwd naar dit bier via www.grolsch.nl/proeverij vind je uit waar de Proeverij Cafe’s van Grolsch zich bevinden – of bestel het bier gewoon online!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.