logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Test: Glow Botanica Thermal Pad


Het Spaanse merk Glow Botanica is sinds kort in Nederland verkrijgbaar en richt zich op vrouwen die klachten ondervinden van PMS en de menopauze. De hormonale schommelingen in het vrouwenlichaam kunnen verschillende vervelende effecten hebben, waar iedereen anders op reageert. Oprichtster Ana had maandelijks heftige klachten en besloot op onderzoek uit te gaan. Ze ontwikkelde een aantal producten die klachten verminderen, van Tummy Butter Crème tot een Thermal Pad, die we ontvingen voor een review.

Krampen en gewrichtpijn

De Glow Botanica Thermal Pad is overigens niet alleen geschikt voor het verlichten van krampen van PMS of menopauze: de warmtezakken zijn ook bijzonder goed geschikt voor het verlichten van gewrichtspijn. De zak, gevuld met lijnzaad en lavendel, is zowel warm als koud te gebruiken en is daarmee inzetbaar voor het verlichten van een aantal verschillende klachten.

Zo gebruik je de Thermal Pad

Voor warm gebruik leg je de zak, inclusief het zachte omhulsel, 45 seconden in een magnetron op 700 Watt. Op de website schrijven ze dat de zak maximaal 90 seconden opgewarmd mag worden, op de doos houden ze het bij een veilige 45 seconden. Onze tip: neem de middenweg. Is de zak na 45 seconden nog niet warm genoeg? Warm hem dan telkens 10 seconden bij, tot je de gewenste temperatuur hebt. De warmtezak blijft dan ongeveer 20 minuten warmte afgeven. Om hem te koelen leg je hem een aantal uur in een afgesloten plastic zak in de vriezer, waarna de zak ook weer een minuut of 20 koelte afgeeft. De stoffen buitenzak is uitwasbaar en zou ik overigens ook niet in de vriezer leggen, omdat je altijd het risico hebt dat deze vocht aantrekt.

Comfortabel formaat

De zak vol lijnzaad is opgedeeld in drie delen, waardoor de inhoud netjes verdeeld is. Het gewicht van ruim 600 gram is aangenaam en voelt prettig aan, het is niet te licht en niet te zwaar. De warmte bevordert de bloedsomloop om zo krampen en pijn te verlichten. De pitjes zijn ook klein, in tegenstelling tot de good-old kersenpittenzak, waarbij de lavendel in de zak een heel subtiele, rustgevende geur afgeeft. Het pluchen omhulsel is zacht en maakt dat de Thermal Pad luxe aanvoelt. Even een verwenmomentje!


Recensie over Glow Botanica Thermap Pad

De Glow Botanica Thermal Pad is zowel warm als koud te gebruiken en kan op die manier verschillende klachten verlichten. Naast het verlichten van PMS en mentruatie-klachten is hij dankzij de flexibele vorm ook perfect te gebruiken voor gewrichtspijn of spierpijn. Hij voelt comfortabel en luxe aan, dankzij de kleine pitjes en de zachte zak eromheen.

Score: 8


Informatie

Glow Botanica Thermap Pad
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 49.95 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.