logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Test: Danerolles koekjes

Toegegeven: bij de merknaam Danerolles denk ik niet meteen aan koekjes (of je moet het deeg gebruiken voor koffiekoeken, appelflappen of een variatie maken op een cinnabon! Maar gewone koekjes? Nee. Tot nu dan. Wij probeerden de Danerolles koekdeeg voor je uit en legden onze bakplaat vol met deze verrassende lekkernij!

Snel op tafel

Het grote voordeel van Danerolles koekjesdeeg is natuurlijk het gemak en de snelheid. Je hebt niets nodig dan het kant-en-klare pakje koekdeeg. Snijd het in plakken (de maatverdeling staat op het doosje – daar kun je dus al niet mis!) en schuif de bakplaat 12-16 minuten in de oven.

Crunchy, chewy and delicious

12-16 minuten in de oven? Dat is best een verschil! Jazeker, dat klopt. En vergeet niet dat iedere oven wat anders is – het kan dus zijn dat je de temperatuur op jouw oven iets hoger moet zetten of de koekjes iets langer moet laten bakken. Maar de fabrikant maakt het je wel gemakkelijk om jouw crunchbeleving te optimaliseren. Deze koekjes, gebaseerd op de chocolate chip cookies, zijn namelijk best persoonlijk qua beleving. De een wil ze zacht en chewy, waarbij je ze bijna dubbel kunt vouwen. De ander houdt van de luchtige, crunchy chocolate chip cookies.

Over het bakken

De koeken waren uiteindelijk vrij plat, ze vloeien behoorlijk uit (leg ze dus zeker 3 centimeter van elkaar af. Daarmee kun je ongeveer 1,5 pak koekdeeg op 1 bakplaat leggen, of 2 pakken als je een vlakke bakplaat hebt waarmee je tot de rails kunt leggen).

Drie varianten

Voor de nieuwe Danerolles koekjesdeeg kun je kiezen uit drie varianten. Ieder van deze smaken is uniek, wat de keuze misschien wat makkelijker maakt.

  • Danerolles Chocolate Chunk: dit is onze favoriet. Waarom? Hey – chocolade is altijd een topper! En eerlijk is eerlijk: de crunchy bite (we hadden ze 16 minuten gebakken) met een subtiel-chewy binnenkant is echt briljant. Hoewel er een fijne chocoladesmaak aan zit, vond ik het aandeel chocolate chunks wat mager – maar gezien de uiteindelijke dikte van de koek is dat logisch.
  • Danerolles Oatmeal Cinnamon: Haverkoeken met kaneel zijn heerlijk, maar beide smaken kwamen nauwelijks naar voren. Er was een heel subtiele kaneel-achtige nasmaak, de havervlokken hadden een wat duidelijkere smaak (maar komen niet overeen met de haverkoek-smaak die ik in gedachten heb… misschien ligt daar ook een deel van het gemis). Dit was onze minst-favoriete koek.
  • Danerolles Almond Cranberry: De tweede plek is dan automatisch voor de Almond Cranberry – de smaak van amandel kwam beter naar voren dan die van havermout bij de Oatmeal, met de fris-zoetzure smaak van cranberry om de koek net een frisje te geven. Het is prettig om te merken dat het Danerolle gelukt is om de voorkomen dat de cranberry’s taai en droog worden.

Plantaardig recept!

Je vind deze drie nieuwe producten in het koelschap bij de supermarkt. Bijzonder om te vermelden is dat het Danerolles koekjesdeeg volledig plantaardig is. Na lang testen en uitproberen zijn de koekjes dusdanig samengesteld dat de smaak niet te onderscheiden is van een koekje op basis van roomboter. Het plantaardige koekdeeg is vers, gemakkelijk en onweerstaanbaar lekker! Daarmee is dit deeg ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.


Recensie over Danerolles koekdeeg

Koekdeeg is natuurlijk een ander product dan het bewerkelijke bladerdeeg. In feite kun je in een handomdraai een koekdeeg onder elkaar zetten… maar dan moet het nog een flinke tijd in de koelkast. Het voordeel van Danerolles koekdeeg is dat je hem klaar kunt hebben liggen, wanneer je ze wil afbakken hoef je ze alleen maar te snijden en een kwartiertje in de oven te schuiven. De smaak is prima, hoewel wat neutraal en toegankelijk naar onze smaak. De crunchy buitenkant en chewy binnenkant valt daarentegen zeker in de smaak.

Score: 8


Informatie

Danerolles koekdeeg
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 3.29 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.