logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Test: CamelBak Eddy+ vs CamelBak Chute waterfles


Het is altijd goed om goed gehydrateerd te blijven. Tijdens het sporten, onderweg… maar ook thuis! Wij voelen twee CamelBak waterflessen aan de tand, ieder met zijn eigen specificaties. De vraag: welke waterfles past bij jou?

De CamelBak fles die bij jou past

CamelBak heeft twee verschillende flesvarianten: Een kunststof fles, een metalen isolatiefles. Deze varianten zijn verkrijgbaar in verschillende inhoudsformaten, van 300ml tot 1500ml. Die laatstgenoemde variant is natuurlijk prettig als je warme of juist koude dranken mee op pad wil nemen. De kunststof fles is de lichtste van de drie opties. Deze duurzame optie is vrij van BPA, BPS en BPF, hij is ook vaatwasmachinebestendig voor eenvoudige reiniging en de dop is schroefbaar, waardoor hij niet lekt. De metalen fles is natuurlijk een stukje zwaarder, maar heeft naast een isolerende werking dezelfde eigenschappen. We mistten wel een rubber voetje onder de fles, zodat je hem wat subtieler kunt neerzetten. Een lege fles met een inhoud van 1000ml weegt 130 gram voor de kunststof variant en 377 gram voor de metalen versie. Beide flessen hebben een aangenaam grote vulopening en dezelfde schroefdraad, waardoor je er verschillende doppen op kunt bevestigen.

De perfecte dop voor jouw waterfles

Het fijne van een merk als CamelBak is dat je keuze hebt uit verschillende doppen die allemaal op je waterfles passen. Je kunt ze dus zonder problemen uitwisselen en combineren. Wij probeerden twee doppen: de Eddy+ en de Chute.

CamelBak Eddy

De CamelBak Eddy breid je waterfles uit met een opklapbaar bijtventiel en rietje. Hiermee kun je met één hand uit je fles drinken, zonder te morsen. Deze dop is praktisch en lichtgewicht, maar wel voor een bepaalde doelgroep. Zo is de fles praktisch tijdens het autorijden of fietsen, als je recht vooruit wil blijven kijken. Ook spannende films kijken behoort hiertoe 🙂 De dop heeft een stevige draaglus, zodat je de fles makkelijk met één vinger kunt dragen of aan een karabijnhaak kunt hangen. Het nadeel van een rietje is dat die lastig schoon te maken is. Ook lijkt de siliconen bijtklep niet heel erg duurzaam en moet je stiekem best wat kracht zetten om te kunnen drinken. Het is dus voor de langzame drinkers onder ons.

CamelBak Chute

De CamelBak Chute is eigenlijk een manier om de grote opening van de waterfles te verkleinen tot een ‘standaard flessenhalsopening’. Het is dus makkelijk doordrinken bij deze dop. Je kunt dus comfortabel drinken, maar de fles vullen met de grote opening. De Chute heeft een toffe gimmick: de draaidop is namelijk omhoog te klappen met de bevestigde strip, waarbij hij magnetisch blijft leven aan het handvat. Dankzij die magnetische functie kun je de dop niet verliezen, maar tikt hij ook niet telkens tegen je gezicht tijdens het drinken. De subtiele magneet is makkelijk in gebruik en dankzij de knik in de bevestigingsstrip valt hij perfect op zijn plek.

Ga direct naar CamelBak op BOL.com.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.