
Na hun succes met hybride en plantaardige worsten zet Brandt & Levie opnieuw een grote stap in de eiwittransitie. Dit keer niet door vlees te imiteren, maar door groenten de hoofdrol te geven. Kijk – en dan maak je ons wel nieuwsgierig. Want waarom zou je alle pijlen richten op iets nabootsen, terwijl het origineel ook al super lekker is? De nieuwe Groenteworsten zijn er in drie wereldse smaken: Italiaans, Aziatisch en Mexicaans. Je koopt ze niet alleen online via brandtenlevie.nl, maar ook bij Ekoplaza, Crisp, Picnic en de betere speciaalzaak.
Van vleesnabootsing naar groente-innovatie
Veel vleesvervangers proberen zo goed mogelijk op vlees te lijken, maar eigenlijk is dat onbegonnen werk. Hoe goed je ook in de buurt komt van het origineel, verschillen zullen er altijd zijn. En juist die verschillen worden vervolgens onder een vergrootglas gelegd! Brandt & Levie doet het anders. Ondanks de vorm zijn de Groenteworsten zijn geen imitatie, maar een losstaand, uniek product. Ze bevatten meer dan 50% groenten en zijn biologisch, eiwitrijk en een bron van vezels. Zonder kunstmatige toevoegingen en zonder de noodzaak om ‘op vlees te lijken’ zetten ze hopelijk niet alleen een nieuwe trend in, maar in ieder geval wel een nieuwe standaard in deze categorie.
Niet een zoveelste bewerkte vleesvervanger, maar gewoon knallend lekkere worst met échte ingrediënten. We wilden bewijzen dat worsten ook zonder vlees heerlijk kunnen zijn, zonder trucjes of compromissen.
Jiri Brandt, co-founder van Brandt & Levie
Smaak boven alles
De drie varianten hebben elk een unieke smaakcombinatie en zijn perfect voor uiteenlopende maaltijden:
- Basilicum & Mozzarella met Spinazie – Een worst waar iedere pesto jaloers op is. Ideaal in een mediterrane traybake of orzosalade. Je proeft in deze worst nadrukkelijker de spinazie en mozzarella dan de basilicum, waardoor hij behoorlijk neutraal is.
- Curry Madras & Kokos met Bloemkool – Kruidig en romig, heerlijk bij pilav of andere rijstgerechten. Deze worst is best wel aanwezig, hoewel de kruidige smaak wat ons betreft een stuk uitgesprokener mocht zijn. Hij is hartig, maar dankzij de smaak van kokos ook weer mild en exotisch van smaak. De bloemkool is duidelijk aanwezig.
- Cheddar & Jalapeño met Zoete Aardappel – Pittig en robuust, perfect voor een burrito of wrap. Het is lastig om kaas in een worst te verwerken, zonder dat deze heel taai wordt bij het afkoelen. De cheddar-smaak is heel subtiel aanwezig, van de zoete aardappel merkten wij vrijwel niets. Dankzij de jalapeño heeft deze worst een pittige kick als nasmaak.



Waar te koop?
De Brandt & Levie Groenteworsten zijn per direct verkrijgbaar via hun webshop en vanaf 5 maart bij Ekoplaza. Binnen enkele weken volgen Picnic, Crisp en diverse speciaalzaken. De adviesprijs is €5,99 voor een verpakking met drie worsten van 70 gram.
We hebben losgelaten dat een Groenteworst moet smaken als een vleesworst. Het is echt anders, maar vooral echt lekker.
Samuel Levie, medeoprichter
Recensie over Brandt & Levie Groenteworsten
Met deze Groenteworsten laat Brandt & Levie zien dat minder vlees eten niet hoeft te betekenen dat je meteen toevlucht moet zoeken naar de klassieke vleesvervangers. op smaak. Ik omarm het concept van de groenteworst met open armen, maar een echte revolutie is het niet direct. Er zijn natuurlijk al meerdere vegetarische producten op de markt die meer bestaan uit groentes dan uit eiwit-vezels. Het grootste nadeel vind ik de neutrale smaak van de worsten: als je op het etiket toont dat er pesto of pesto in zit, wil ik dat ook proeven! Nu zijn het allemansvriendjes die wel een eigen twist hebben, maar hun nek niet uitsteken qua smaak. De worsten zijn vrij zacht van structuur: daardoor eten ze makkelijk weg, maar zakten ze tijdens het bakken wat in.
Score: 7
Informatie
Brandt & Levie GroenteworstenMeer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 5.99 euro.
Op zoek naar coole items voor in de keuken?