logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Tesalate handdoek waar zand niet aan blijft kleven


Soms zie je bijzondere producten voorbij komen, waarbij je denkt: dat klinkt wel héél bijzonder. Zoals een strandhanddoek waar zand niet aan blijft kleven. Want hoe vervelend is dat, dat je jouw handdoek nog honderd keer moet uitkloppen voor je ‘m echt schoon hebt? Toch is dat wat de Australische Tesalate beach towel belooft! Een handdoek die snel droogt én zandvrij blijft.

Waarom blijft er zo veel zand kleven aan een handdoek?

Handdoeken zijn gemaakt van katoen, dat geweven is om water te absorberen. Dat klinkt praktisch voor een handdoek, maar het heeft ook een nadeel. Een handdoek wordt namelijk flink zwaar nadat je ‘m hebt gebruikt, omdat het water vasthoudt. Door de structuur van een handdoek worden zandkorrels ook goed vastgehouden… wat nóg beter werkt op een natte handdoek, waarbij je de zandkorrels met je lichaam aandrukt… zie dat zand er maar eens vanaf te kloppen!

Onbezorgd op het strand

Het grootste voordeel van de Tesalate handdoek is wel dat je zandvrij op het strand kunt zitten. Je handdoek laat zich in een mum van tijd schoonvegen, zodat je niet overal zand hebt als je weer naar huis gaat, maar dat je ook geen natte, modderige handdoek in je tas hebt zitten die alles vuil maakt. En dat geldt niet alleen voor wanneer je naar huis gaat, maar ook tijdens je verblijf aan het strand of aan het natuurwater is het prettig dat je af en toe je handdoek kunt uitkloppen. Zeker met kinderen, die met hun vieze voeten over de handdoek rennen… waar jij weer op mag liggen. Ik dacht het niet!

Mooi en praktisch

De Tesalate handdoeken zijn er in verschillende ontwerpen en kleuren. Ik koos voor een stoer wit-blauw design, het oog wil ook wat. De handdoek komt compact opgevouwen vanuit Australië, verpakt in een praktische draagzak. Daarin kun je hem na gebruik makkelijk in je kunt steken. Blijft er onverhoopt zand in zitten, dan blijft het ook echt in de handdoek. De handdoek is niet heel erg dik en gemaakt van een bijzonder materiaal: AbsorbLite microvezel. Dat bestaat voor 80% uit polyester en 20% polyamide, waardoor het zacht en stevig aanvoelt. Dit bijzondere materiaal absorbeert ontzettend veel vocht – tot wel een liter – zonder ‘nat’ aan te voelen. Dankzij de structuur van het stof en het absorberende vermogen blijft zand inderdaad niet kleven aan de Tesalate handdoek… en klop je hem zo droog. De afmeting van 160cm x 78cm was voor mij een beetje aan de kleine kant, maar goed… je voeten kunnen buitenboord.

Ga direct naar de website van Tesalate.


Recensie over Tesalate handdoek

CooleSuggesties topper

De Tesalate handdoek is één van de betere uitvindingen sinds gesneden brood. De compacte handdoek weegt slechts 500 gram en vouwt uit tot een imposant geheel. Hij absorbeert vocht als de beste, geeft zand geen kans om te kleven en is in een mum van tijd weer droog. Even koud wassen en je bent klaar! Naast de standaard strandhanddoek van 160x78cm is er ook een tweepersoons model handdoek in verschillende kleurige ontwerpen. Perfect voor op het strand, maar ook voor een picknick! En de bizarre bonus: ze worden gratis verzonden naar iedere uithoek van de wereld!

Score: 10


Informatie

Tesalate handdoek, Tesalate
Meer weten?
Prijs: 49 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.