logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Terra Ultima, Raoul Deleo

Fantasie en werkelijkheid gaan meestal hand in hand gepaard. Ze grenzen zo dicht aan elkaar, dat ze makkelijk te verhaspelen zijn. Zo lijkt het ook in het fraai vormgegeven Terra Ultima, geschreven en getekend door Raoul Deleo. Daarin lees je een wonderlijke ontdekkingsreis door een onbekend landschap, waarbij de geleerde ontdekkingsreiziger nauwkeurig omschrijft wat hij allemaal tegenkomt.

Dagboek

In Terra Ultima krijg je een bloemlezing uit het dagboek van de ontdekkingsreiziger, waarin hij nauwlettend omschrijft wat hij meemaakt en ziet. Zo krijg je een fraai en indrukwekkend reisverslag, zoals je dat tientallen jaren geleden onder ogen zou hebben gekregen. Het is een tikje oubollig geschreven, maar gelukkig niet op zijn oud-Nederlands, zoals je op de affiches van de bloemlezing op de eerste pagina’s van het boek ziet. De stijl van het dagboek en de illustraties passen echter helemaal bij de tekeningen die avonturiers honderden jaren geleden maken – en dat maakt het boek al de moeite waard.

Mix en match

Het grappige aan dit boek is wel dat alle diersoorten een mix zijn van bestaande dieren en planten. Je kent dat soort foto’s misschien wel van het internet, waar enthousiaste beeldbewerkers dieren met elkaar kruisen… welnu, dat effect krijg je hier. Het klopt wat je ziet, maar ook ergens weer niet. Sommige aanpassingen zijn vrij subtiel, zoals de mix van een meerkat en een grootoogmuis, of die van een konijn en een pinguin (geweldig gebruik hierbij van het bekende visuele grapje). Andere mengvormen zijn misschien een beetje té, zoals de krab met een neushoornvogel of een rode panda en een lieveheersbeestje. Maar laat je vooral verbazen en geniet van de fraaie prenten, die de avonturen van dr. Deleo afwisselen.


Ga direct naar Terra Ultima op BOL.com.

Recensie over Terra Ultima

De natuur is ontzettend bijzonder en vreemd. Maar het kan altijd vreemder! Terra Ultima beschrijft een onbekend continent, waar heel wat vreemde wezens rondlopen en vliegen: het sfeervol omschreven reisdagboek van dr. Deleo omschrijft zijn avonturen op dit nieuwe fantasierijke continent e toont dieren die je wildste fantasieën niet hadden kunnen bedenken.

Score: 8


Informatie

Titel: Terra Ultima
Auteur:
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s: 80
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789401465946
Prijs: 25.99 euro

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.