logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Food review: Tenzing natuurlijke energy drink


Als je denkt aan energy drinks, denk je aan grote hoeveelheden suiker, felle kleuren en een dikke dosis cafeïne. Dat alles veroorzaakt door heel wat kleurstoffen, smaakstoffen en dingen die je eigenlijk liever niet tot je neemt. Dat kan anders, heeft Huib van Bockel gedacht: dat kan een stuk verantwoorder. En zo ontwikkelde hij TENZING Natural Energy, een volledig plantaardige en calorie-arme energiedrank.

Minder suiker, meer energie

TENZING Natural Energy bevat 60% minder suiker dan energiedranken en bestaat volledig uit plantaardige ingrediënten, zoals groene koffie, groene thee, acerola en himalayazout. TENZING heeft zichzelf de missie gesteld om positieve impact te maken op de planeet. Het merk is B-corp gecertificeerd en opereert volledig CO2-negatief. De groene thee in de drank beschikt over het Rainforest Alliance-keurmerk, het blikje is eindeloos recyclebaar en vrij van de chemische stoffen. Bovendien doneert TENZING 5% van de winst aan milieuprojecten, zoals ‘Clean up Basecamp’, dat afval opruimt op de Mount Everest.

Waar komt de naam Tenzing vandaan?

De naam TENZING is eigenlijk heel eenvoudig terug te leiden naar de ontmoeting tussen Huib van Bockel en de zoons van Tenzing Norgay toen Huib aan het rondreizen was door Azië. Tenzing Norgay was de man die samen met Edmund Hillary in 1953 als eerste ooit de top van de Mount Everest bereikte. De zoons van Tenzing Norgay vertelden hem over Tenzings verbondenheid met de natuur, zijn teamspirit, zijn hang naar avontuur en zijn ambitie om de eerste mens op de hoogste top ter wereld te zijn. Van Bockel maakte kennis met het elixer dat tijdens expedities in de Himalaya gedronken wordt. Het bevat natuurlijke energie van planten, die goed is voor de geest, het lichaam én Moeder Aarde. En zo werden Van Bockel en de familie Tenzing werden zakenpartners. TENZING werd vijf jaar geleden als eerste geïntroduceerd in Engeland. Het merk is er inmiddels in elke supermarkt verkrijgbaar en heeft al jaren het snelst groeiende marktaandeel van alle energiedranken.

Natuur en milieu

Natuurlijke ingrediënten vragen natuurlijk ook om liefde en aandacht voor de natuur. TENZING zet zich actief in om samenwerkingen aan te gaan met verschillende initiatieven die draaien om natuurbehoud en recycling. Ze gaan daarin zo ver, dat ze één van de weinige bedrijven zijn met een volledige transparantie op dit vlak. Daardoor tonen ze bovendien aan dat ze de eerste CO2-negatieve frisdrank ter wereld zijn!

TENZING poedervorm

Nee, dit is niet om even een ‘scoopje’ te doen: de TENZING Natural Energy in poedervorm zijn bedoeld om zelf aan te lengen met 500ml water! Ze zijn daarmee perfect voor iedereen die graag de wildernis in trekt of aan duursport doet: met de zakjes van deze energiedrank geniet je onderweg nog makkelijker van de natuurlijke kracht van planten. De zakjes wegen maar 28,5 gram en staan daarmee gelijk aan twee reguliere blikken TENZING en een driedubbele dosis natuurlijke cafeïne, vitamine C en elektrolyten. Daarmee is het de ultieme, natuurlijke energieboost voor, tijdens of na een periode van langdurige inspanning, extreme activiteit, of wanneer je die dan ook nodig hebt.

TENZING Natural Energy is verkrijgbaar bij Albert Heijn Jumbo en flitsbezorgdienst Gorillas in blikken van 250 milliliter, in de smaken Original, Raspberry & Yuzu, Pineapple & Passionfruit and Blackberry & Acai. Daarnaast is het merk verkrijgbaar bij diverse sportscholen en hockeyclubs.


Recensie over TENZING Natural Energy

Het is altijd lastig om een energiedrankje te beoordelen op de werking ervan. Tenzij je de energie echt heel hard nodig hebt na een duursport, maar dat zat er bij mij de laatste tijd even niet in 😉 Wat ik wel kan beoordelen, is de smaak ervan. Het bruisende drankje is – zeker in vergelijking met andere energyedrinks – ontzettend subtiel. Het ruikt niet zo mierzoet en smaakt gelukkig ook niet zo. Het is eigenlijk wel lastig om in een hoekje te stoppen. Je zou de smaak kunnen vergelijken met de middenweg tussen infused bronwater en een frisdrank: niet zoet, maar ook niet flauw, met een fijn mondgevoel en een ongelofelijk dorstlessende capaciteit.

Score: 8


Informatie

TENZING Natural Energy
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 29.99 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.