logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Tenminste houdbaar tot

Eten en drinken – voor sommigen is het een noodzakelijk kwaad, voor anderen een reden om te leven. Hoe meer en vaker, hoe beter! En dat heeft zijn weerslag op onze gezondheid, zoals je zult begrijpen. Maar hoe eet je dan wel gezond? Daar is inmiddels veel over gezegd en geschreven. Veel daarvan is klinkklare onzin, die als zoete koek wordt geslikt. Media en fake news zijn aan de orde van de dag als het aankomt op feiten en fabels over eten en drinken. Tijd voor een nuchter boek over de waarheid van het eten! Ten Minste Houdbaar Tot duikt in de wereld van voeding en vertelt je hoe het zit.

Feiten en fabels

Waar het boek goed in slaagt, is het leggen van de vinger op de pijnlijke plek. Er zijn namelijk nog al wat fabels rondom eten. Dat je goed doet om koolhydraatarm dieet te volgen, bijvoorbeeld. Of dat donkerder brood gezonder is dan lichter brood. Wist je bovendien dat er bizar veel fabels en onwaarheden zijn omtrent E-nummers. Sommigen zijn wel waar, anderen berusten op misverstanden of gewoon foute informatie. 

Leren lezen

Waar het boek bijzonder goed in is geslaagd, is het vertellen over hoe je etiketten moet lezen. Hoewel het wel de fout maakt om muesli met cruesli te vergelijken als het aankomt op het suikergehalte tussen deze twee, laat het wel goed zien waar je op moet letten als je naar verschillende producten kijkt. Zo zit er bijvoorbeeld in een potje pesto soms gewoon aardappel! Ook laat het boekje goed zien hoe je moet omgaan met de voedselveiligheid. Hoe bewaar je bepaalde voedingsmiddelen het best en bovendien: waar bewaar je ze?

Ga direct naar Ten minste houdbaar tot op BOL.com.


Recensie over Tenminste houdbaar tot

CooleSuggesties topper

Ten minste houdbaar tot is een geweldige introductie in de voedingsmiddelentechnologie. Het laat je zien waar je op moet letten, hoe je goed omgaat met eten en hoe je zo veilig mogelijk door het leven gaat. Boven alles laat dit boekje je zien dat je altijd zelf moet blijven nadenken. Geloof niet direct wat bloggers, fitpeople en andere voedings’deskundigen’ prediken. Veel lopen simpelweg een hype achterna. En laten we wel wezen: het gaat om jouw gezondheid. Houd je koppie er bij!

Score: 9


Informatie

Ten minste houdbaar tot,
Illustrator: nvt
Uitgever: , 128 pagina’s, paperback.
Vanaf: 15 jaar. ISBN: 9789048846115. Prijs: 16.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.