logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De telefoonhoesjes van Casimoda zijn uniek en cool


Smartphones kun je tegenwoordig niet meer missen. Het zijn niet alleen meer een draadje met de buitenwereld, het is een centrum van informatie en vermaak. Routeplanners, agenda’s, muziekcentra, videotheek… alles heb je binnen handbereik. Oh – en natuurlijk Clash of Clans! Wie kan nog zonder een smartphone? Maar omdat iedereen er eentje heeft, is het soms lastig om ze uit elkaar te houden. In het klaslokaal of in een restaurant, waar ieder zijn telefoon op tafel heeft liggen, maakt het soms lastig om je eigen smartphone uit de stapel te vissen. Een uniek hoesje maakt het een stuk makkelijker. Zoek je bijvoorbeeld een cool Samsung Galaxy S10e hoesje om ze tussen de anderen uit te vissen, of een unieke manier om je iPhone 11 te herkennen?

Made in Holland

Dat is waar de mensen van Casimoda maar wat trots op zijn. En terecht. Er zijn maar weinig merken of producten die nog gemaakt worden in ons eigen land. Natuurlijk zijn de productiekosten hoger dan in bijvoorbeeld China en Thailand: zelfs inclusief het transport naar Nederland zal de kostprijs in zo’n geval een stukje lager zijn dan dat je producten hier in Nederland laat produceren. Aan de andere kant heeft het ook weer grote voordelen. Je hebt direct productiecapaciteit binnen bereik. Een levering vanuit China kost al snel een aantal weken, terwijl je hier snel kunt inspelen op trends of gebeurtenissen. Bovendien kun je hoesjes ontwerpen die helemaal naar de smaak en stijl zijn van dit land, en niet van – bijvoorbeeld – het flitsende en schreeuwerige Japan. Dat zie je ook absoluut terug in de ontwerpen van Casimoda. De hoesjes zien er strak en modern uit, niet te opvallend maar wel gaaf genoeg om op te vallen binnen de grote stroom smartphonehoesjes. Voor de prijs hoef je het trouwens ook helemaal niet te laten: voor circa 18 euro heb je een hoesje dat je smartphone niet alleen geweldig beschermd, maar er ook nog eens stoer en cool uit laat zien.

Stoer ontwerp

Weet je waar ik persoonlijk altijd mee zit? Dat er geen echt coole hoesjes zijn te vinden. Ja, genoeg leuke hoesjes voor Instagrammeisjes en mamabloggers, maar voor mannen of jongens is de keuze knap beperkt. En dus lopen wij meestal rond met een (semi) transparant of zwart hoesje. Da’s niet eerlijk, toch? Bij Casimoda zal het je in ieder geval wel lukken om een stoer hoesje te vinden. Je hebt daarbij de keuze uit drie verschillende soorten hoesjes: een siliconen hoesje, een hardcover of een bookcase. Net wat jij het prettigst vind. Persoonlijk vind ik de silioconen hoesjes altijd prettig, dat geeft je bovendien wat meer grip op je smartphone. Nu alleen nog een leuk design uitzoeken…

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.