logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Teken mee voor het goede doel


crayola-kim-lian-van-der-meij-teken-voor-een-betere-wereld

Vanaf vandaag kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar in heel Nederland en België hun tekening insturen voor de actie ‘Tekenen voor een Betere Wereld’. Deze creatieve campagne is een initiatief van Crayola, het merk dat de creativiteit van kinderen wil stimuleren, voor SOS Kinderdorpen. De actie heeft als doel de familieversterkende programma’s van deze internationale kinderontwikkelingsorganisatie te ondersteunen. Crayola roept kinderen op een tekening te maken met als opdracht: teken het ideale thuis voor ieder kind, een plek waar alle kinderen zich veilig en vrij voelen en niets hen in de weg staat. Op het crowdfunding platform www.crayolahelpt.nl worden alle tekening geüpload en kan iedereen zijn favoriete tekening ondersteunen. SBS-presentatrice, musicalster en SOS-ambassadrice Kim-Lian van der Meij is het gezicht van de actie in Nederland. Zij zal komende tijd oproepen tot het tekenen en doneren voor haar goede doel. In België is dat Olympisch hardloopster en SOS-ambassadrice Kim Gevaert. Bij onze zuiderburen  kunnen tekeningen en donaties ingezonden worden via www.crayolahelpt.be.

 

Inmiddels is het online platform Crayolahelpt.nl live, waarop kinderen tot en met eind oktober hun eigen tekening kunnen uploaden. Vanaf 31 oktober zijn alle ingezonden tekeningen te bewonderen op de website en kan iedereen doneren op een favoriete tekening. Via social media kunnen tekeningen gedeeld worden om familie en vrienden op te roepen om geld te storten. 

Samen sterk voor SOS Kinderdorpen

Het geld dat met de actie ‘Tekenen voor een Betere Wereld’ wordt opgehaald komt ten goede aan de familieversterkende programma’s van SOS Kinderdorpen. Via deze programma’s ondersteunt de organisatie kwetsbare families door hen te helpen met de zorg en bescherming van hun kinderen. Op die manier voorkomt SOS Kinderdorpen dat kinderen door omstandigheden worden verwaarloosd of verlaten. Want familie is de basis die elk kind nodig heeft om zich te ontwikkelen tot zelfstandige volwassene die zo voor zichzelf en anderen kan zorgen. Met de actie ‘Tekenen voor een Betere Wereld’ worden kwetsbare  gezinnen ondersteund in onder andere  Ghana, Indonesië, Roemenië en Kenia.

Juist in deze tijd waarin dit niet vanzelfsprekend is, omarmt Crayola deze gedachte van familieliefde. Bovendien voegt Crayola daaraan toe dat ieder kind het recht moet hebben om zijn of haar creativiteit te ontplooien. Door het ontwikkelen van je creativiteit leer je jezelf te uiten en het beste uit jezelf te halen, het geeft je leven kleur!

Kim-Lian tekent voor een betere wereld

Kim-Lian is sinds dit jaar ambassadeur voor SOS Kinderdorpen en zelf moeder van drie kinderen.

Als moeder en ambassadeur van SOS Kinderdorpen ben ik bijzonder blij met de mooie actie van Crayola. Kijk mee door de ogen van een kind en zie hoe zij een betere wereld tekenen. Het is een creatieve en hartverwarmende actie, waarmee andere kinderen in de wereld worden gesteund. Ik hoop dat heel veel kinderen gaan mee tekenen!” aldus Kim-Lian.

Als gezicht van de actie in Nederland zal zij het creatieve proces op de voet volgen, deelnemende basisscholen bezoeken en oproepen tot het inzenden van tekeningen en donaties via het platform.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.