logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Sinds korte tijd kun je de animatiefilm Teenage Mutant Nunja Turtles: Mutant Mayhem zien op streamingdienst SkyShowtime. Reden voor ons om even lekker onderuit te zakken en een ’trip down memory lane’ te nemen. De Turtles maken namelijk onlosmakelijk deel uit van mijn jeugd!

Mutant Mayhem in het kort

De Turtle-broers hopen met heldhaftige acties New York voor zich te winnen en geaccepteerd te worden als gewone tieners. Met hulp van hun nieuwe vriendin April O’Neil gaan ze de strijd aan met een mysterieuze misdaadorganisatie, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Zeker niet als ze een mutantenleger achter zich aan krijgen.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (Ninja Turtles: Totale Chaos) draait vanaf 9 augustus a.s. alleen in de bioscoop.

Bekijk de trailer van Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Deze Bekende Nederlanders spreken de stemmen van de Ninja Turtles in

 • Donatello – Siyabonga Tromp (Micah Abbey)
 • Michelangelo – Igmar Felicia (Shamon Brown Jr.)
 • Leonardo – Ridder van Kooten (Nicolas Cantu)
 • Raphael – Sil van der Zwam (Brady Noon)
 • Hannibal Buress
 • Leatherhead – Rose Byrne
 • Rocksteady – John Cena
 • Splinter – Jeroen Woe (Jackie Chan)
 • Superfly – Maurits Delchot (Ice Cube)
 • Wingnut – Denise Aznam (Natasia Demetriou)
 • April O’Neil – Danique Graanoogst (Ayo Edebiri)
 • Baxter Stockman – Jörgen Raymann (Giancarlo Esposito)
 • Ray Fillet – Post Malone
 • Bebop – Maarten Heijmans (Seth Rogen)
 • Mondo Gecko – Paul Rudd
 • Cynthia Utrom – Maya Rudolph

From permanent teenager Seth Rogen, a new generation of heroes will rise… from the sewers.

Snelle actie

Wat mij betreft stelt Teenage Mutant Ninja Turtles niet teleur. Hoewel het verhaal behoorlijk afwijkt van de originele serie (waar zijn Shredder en Krang?), is het oorsprongverhaal op een toffe manier in beeld gebracht. De hele arty-vibe van de film, met creatieve verfstreken die af en toe in beeld verschijnen, zorgt voor een vlotte uitstraling van de film, die de cleane vormgeving van de jaren 80 echt in zijn hemd doet staan. Die creativiteit komt ook in andere aspecten van de film terug, maar door de hyperactieve uitstraling is het soms even zoeken!

Animatie vs live action

Nu zijn er al een aantal TMNT-films verschenen door de jaren heen, maar die hebben veelal te kampen met één groot probleem… hoe laat je die gigantische schildpadden er een beetje realistisch uitzien? Dat lukt ze dan ook nauwelijks. Het voordeel van een tekenfilm is dat je die vervreemdende mutanten-realiteit kunt upgraden, terwijl je de echte wereld wat downgrade… tot ze bij elkaar komen. Daarmee komt deze animatieserie een stuk minder vreemd over en is hij fijner om naar te kijken in mijn optiek.

Puberende schildpadden

Wat de film goed onder de aandacht brengt, is die bruisende puberbrein waar de schildpadden mee begiftigd zijn. Hoewel de rat Splinter probeert om de Turtles veilig in hun riool te houden, willen die namelijk niets liever dan de vrijheid tegemoet zien, onder de mensen lopen en ‘mensendingen doen’. Zelfs high school lijkt ze een feestje, ook al zien ze op een gegeven moment de troosteloze gang van de plaatselijke school. Het onbegrip tussen jong en oud, vermengd met traumatische ervaringen van Splinter, legt wat gewicht in de schaal van TMNT: Mutant Mayhem.

Merchandise koop je bij:

Superschurk

Waar onze vijf vrienden denken dat ze de enige mutanten zijn in New York, staat ze een verrassing te wachten. Het blijkt namelijk dat het genie Baxter al eerder een aantal mutanten op kweek heeft gezet. Zij worden aangevoerd door de inmiddels mensachtige Superfly (ingesproken door Ice Cube). Hij wil, samen met Genghis Frog, Leatherhead, Rocksteady, Wingnut, Ray Fillet, Bebop en Mondo Gecko, wraak nemen op de mensheid. Superfly verzameld behoorlijk wat tech om zijn plan uit te voeren… en onze jonge helden willen hier een stokje voor steken. Maar ze voelen zich ook weer verwant met de criminele bende, aangezien ook zij mutanten zijn.

Over de makers

Geregisseerd door: Jeff Rowe
Co-regisseur: Kyler Spears
Gebaseerd op: de Teenage Mutant Ninja Turtles karakters, gecreëerd door Peter Laird en Kevin Eastman
Producenten: Seth Rogen, Evan Goldberg, James Weaver
Uitvoerende producenten: Ramsay McBean, Josh Fagen


Ga direct naar Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem op BOL.com.

Recensie over Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem is een fantastische animatiefilm die lekker uitpakt met grafische experimenten en kunsten. De film ziet er daardoor fantastisch uit, waarbij je door de film heen af en toe uitstapjes maakt naar verschillende stijlen, die heel subtiel in elkaar overlopen. Het ‘origin’-verhaal van de Turtles maakt impact, maar vooral de connectie met de puberende visie van de schildpadden maakt deze film best indrukwekkend, hoe gek dat ook mag klinken. Centraal staat de leider Leonardo, die het meest wankelt tussen een verantwoordelijkheidsgevoel, de onstuimige energie van zijn broers en zijn verliefdheid op April. De film bruist van het enthousiasme en stuitert soms tegen ‘hyper’ aan, maar blijft op alle fronten netjes binnen de perken.

Score: 8


Informatie

Titel: Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem
Uitgever: Universal pictures
Tijdsduur: 99 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.