logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Ted en het geheim van Koning Midas

In de film Ted en het geheim van Koning Midas beleef je het tweede avontuur van Ted Stones mee – de bouwvakker die in zijn eerste film een geweldig avontuur beleefde met acheologe Sara Lavroff. In deze film heeft hij het daar een beetje moeilijk mee. Sara en Ted waren namelijk verliefd op elkaar, maar hebben dat niet uitgesproken. En sindsdien is Sara veel op expedities geweest, waardoor ze elkaar nauwelijks treffen. Maar nu is ze weer in Amerika en nodigt ze Ted uit om naar Los Angeles te komen voor een grootse aankondiging. Daar zegt Ted natuurlijk geen nee op! Voor de Nederlandse versie is er een geweldige sterrencast opgetrommeld. Lees hier wie de Nederlandse stemmen inspreken van Ted en het geheim van Koning Midas!

Misdadig goud

Tijdens de grootse aankondiging vertelt Sara over het geheim van Koning Midas, een mythologische figuur die alles wat hij aanraakte in goud kon veranderen. Ze heeft inmiddels veel bewijzen gevonden van zijn bestaan en Sara kan ook vertellen dat die gave niet zo maar kwam. Koning Midas gebruikte namelijk een magisch amulet. Drie, om precies te zijn, verpakt in een halsband. Op het moment dat hij die droeg, kreeg hij de kracht van de goden om goud te maken. Op een gegeven moment ontdekte Midas dat die gave niet altijd een zegen was en brak de halsketting in drie stukken, die hij over de hele wereld verstopte. En Sara denkt te weten waar die onderdelen zich bevinden!

Kidnap

Helaas zijn er meer kapers op de kust voor zo’n halsketting. Sara wordt ontvoerd, maar voor ze in de lucht verdwijnt weet ze Ted nog haar aantekeningenboekje te geven. Ted zit natuurlijk niet bij de pakken neer en zet de achtervolging in. Daarbij wordt hij geholpen door zijn hond Bieber, Sara’s sarcastische papegaai Belzoni, Sara’s assistente Tiffany en de bizar hyperactieve Azteekse mummie. Een spannende reis rond de wereld volgt, in een race tegen de klok. Wie zal als eerste de drie schakels in handen krijgen?

Bekijk hier de trailer van Ted en het geheim van Koning Midas:


Recensie over Ted en het geheim van Koning Midas

De makers van deze film zijn er bijzonder goed in geslaagd om de mythe van Koning Midas om te vormen tot een spannend en spectaculair verhaal. Vooral wanneer de hulpjes in beeld komen (met grote nadruk op Mummie) is het feest compleet. Wat een hectiek! De actiemomenten worden netjes afgewisseld door veel grapjes en hilarische situaties. De afwerking van de film is zonder meer goed, hoewel er in het verhaal zo nu en dan een sluipweggetje wordt genomen.

Score: 8


Informatie

Titel: Ted en het geheim van Koning Midas
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 84 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.