logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Team Mortis: De slaventocht, Bjorn van den Eynde

Durf jij het nog aan, die spannende avonturen van het stoere team aan jonge geheim agenten, dat onder de naam Team Mortis Europa weer een stukje veiliger probeert te maken? Na hun spannende avontuur in Blind Verdriet lijkt het erop dat het team uit elkaar begint te vallen. Erika heeft immers haar aartsrivale ontdekt in de Mexicaanse Aelan, die een lange geschiedenis lijken te hebben middels een vreemd voorval tussen hun ouders. Een voorval dat Aelan in ieder geval nog niet vergeten is, maar waarvan de waarheid ook nog niet is bewezen. Tijdens een wraakactie heeft Aelan een snood plan opgezet voor Erika, waarbij ze de zoon van een belangrijke Nederladse politicus vermoorde… waarna Erika hoog op de Most Wanted lijst staat. Sterker nog: de betreffende politicus zet alles op alles om zijn wraak te nemen op het meisje en schakelt duistere partijen in. Erika is dus op de vlucht, maar tegelijkertijd ook nodig om een belangrijke klus te klaren waarbij jongeren in Noorwegen op een brute wijze worden vermoord…

Tweestrijd

Het grootste thema van De Slaventocht is immers een wrede serie gebeurtenissen, waarbij stelletjes van een dans- en theateropleiding in Oslo op meer dan wrede manieren om het leven lijken te komen. Bijzonder detail is dat het gros van hen meespeelt in de jeugdserie Kaos, een fantasyserie waar heel Noorwegen aan verslaafd lijkt te zijn. De stelletjes worden ontvoerd en geprepareerd in wrede constructies, waarbij ze de keuze moeten maken: overleef jij of overleeft je lief? Een wrede keuze natuurlijk, die op een of andere manier terug te leiden moet zijn naar het meisje Else, dat bijna een jaar geleden om het leven kwam. Maar wie neemt er op deze manier wraak op haar leven? Team Mortis spoort daarvoor Erika op: zij is de aangewezen persoon om de infiltreren op deze dansacademie om de waarheid boven water te krijgen. Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk op deze theatrale school, waar iedereen constant een rol lijkt te spelen!

Liefde

Dat is natuurlijk niet alles wat er speelt in het boek. De levens van Erika en haar team (Niels, Felix, Andreas en hun teamleider Celine Shield) draaien natuurlijk gewoon door, hoewel in dit boek Felix en Niels wel op een heel laag pitje staan qua persoonlijke ontwikkeling. Het draait vooral om Erika en Andreas, die nog altijd om elkaar heen draaien. Ze willen elkaar nog altijd zien en beleven, maar dat blijkt nog lang niet zo makkelijk als gedacht. In dit spannende deel moeten ze echter wel haast los komen van elkaar, aangezien de cover van Erika daar niet op is gebaseerd. Bovendien komt Erika heel wat te weten wanneer ze wat dichter bij Kristian in de buurt komt, één van de mensen met wie Elsa nauw bevriend was.

Ga direct naar Team Mortis 10 – De slaventocht op BOL.com.


Recensie over Team Mortis: De Slaventocht

De Slaventocht is één van de wat meer lugubere delen van Team Mortis, als je het mij vraagt. De boeken zijn natuurlijk altijd al vrij expliciet als het gaat om de omschrijvingen van de moorden, maar deze wrede constructies lijken meer weg te hebben van films als Hostel dan van een spannende thriller. Bijna té creepy om te lezen! Naast de bloeddorstige moorden speelt het liefdesverhaal van Erika en Andreas ook een belangrijke rol in dit boek, alsmede het spanningsveld waarin Celine zich beving als ze flink wordt tegengewerkt. Jammer genoeg zakt het krachtige karakter van de hoofdpersonen telkens een stukje verder weg. In plaats van jonge en veerkrachtige geheim agenten zwakken ze een beetje af naar instabiele tieners die een gevaarlijke opdracht proberen op te lossen. Jammer, want nu sluimeren de personages eerder tegen de slachtofferrol aan dan tegen de heldenrol.

Score: 7


Informatie

Team Mortis 10 – De slaventocht,
Illustrator: nvt
Uitgever: Fantoom, 392 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789059247321. Prijs: 17.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.