logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Team Mortis: Blind Verdriet

“Gek toch. Hoe alle puzzelstukjes voor je neus liggen… en je toch blind bent voor de waarheid.’ Dat is het begincitaat van het boek Team Mortis: Blind Verdriet, waarin het team aan jeugdige geheim agenten het weer opneemt tegen een internationaal probleem. Er sterven namelijk mensen over de hele wereld, die een paar gemeenschappelijke factoren hebben: er zijn puzzelstukjes aanwezig, de gezichten zijn verminkt en er lijkt een persoonlijke vete uitgevochten te zijn. Het is nu aan Team Mortis om uit te zoeken wie hier achter zit!

Puberperikelen

Toch gaat het Team Mortis niet helemaal voor de wind. De drie jongens Andreas, Nielsen en Felix en het meisje Erika hebben namelijk hun eigen problemen. Het blijven immers pubers, nietwaar? Zo probeert Nielsen een beetje op zijn nichtje te passen, en draaien de ex-geliefden Andreas en Erika een beetje om elkaar heen. Het lijkt er zelfs op dat hun emoties te zaak meer kwaad doen dan goed. Bovendien kampt Erika met een probleempje uit haar jeugd: de mysterieuze verdwijning van haar moeder blijft door haar hoofd spelen. En in dit boek ontdekt ze weer een nieuw stukje van diens geschiedenis.

Op missie

Maar het draait niet alleen om de persoonlijke problemen, in tegendeel. Er worden misdrijven gepleegd die moeten worden opgelost! Teamleidster Celine Schield stuurt onder druk van de Europese inlichtingendiensten de zestienjarigen het veld in, naar de stad Riga. Dankzij aanwijzingen op het dark web hebben ze berichten gevonden van ‘BlindGirl37’. Zij blijkt zich in Riga te vinden. Daarnaast wist een vierde puzzel in de richting van het tienerhoertje Ilja, die een relatie heeft met een belangrijke jeugdvoetballer. Erika en Andreas gaan undercover als voetballer en diens liefje om in contact te komen met Ilja.

Ga direct naar Team Mortis: Blind verdriet op BOL.com.


Recensie over Team Mortis: Blind Verdriet

Team Mortis is een razend spannende jeugdserie voor tieners met een wat stevig gestel, die wel tegen wat bloed en spanning kunnen. De belevenissen van de zestienjarigen zijn heel beeldend omschreven, met spannende gebeurtenissen en een uniek achtergrondverhaal. Je kunt de boeken perfect los van elkaar lezen, maar lees je ze in serie, ontdek je nog een paar fijne verhaallijnen. De auteur is Vlaams, wat je terugleest in de tekst: sommige woorden worden in NL nauwelijks (of gewoon niet) gebruikt. Dat is soms even nadenken!

Score: 8Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Team Mortis: Blind verdriet,
Illustrator: nvt
Uitgever: Fantoom, 236 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789059246836. Prijs: 17.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.