logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Team Mortis 11: Stille Waters

Bjorn van den Eynde laat met zijn spannende boekenreeks over Team Mortis zien dat hij precies weet hoe je een spannend verhaal in elkaar steekt… en hoe je het ook op een bijzonder intrigerende manier presenteert aan je publiek. Stille Waters is inmiddels het elfde boek uit de Team Mortis-reeks, waarvan we al een aantal boeken hebben mogen recenseren. En ondanks dat dit inmiddels het elfde boek is, blijven ze nog altijd boeien.

Stille waters

Je bent van het team van jonge geheim agenten wel gewend dat ze over de hele wereld reizen: Stille Waters neemt je mee naar de natuurlijke omgeving van de Spaanse Sierra Nevada, waar een aantal groeperingen klimaatactivisten zorgt voor de nodige overlast met hun acties en protesten. Het land staat echter op zijn achterste benen wanneer het gruwelijk mishandelde lichaam van klimaatactivist Abran Melendez wordt gevonden. Zijn lijk is met takken doorboord, alsof de boom waarin hij is opgehangen hem het leven ontnam. Zijn vriendin, Coco, lijkt van de aardbodem verdwenen. Is ze ontvoerd, gevlucht… of ook vermoord en nog niet gevonden? Dat laatste lijkt niet het geval: op social media verschijnt een filmpje waarin ze te zien is nadat ze met een groep gemaskerde strijders een slachthuis is binnengedrongen en alle mensen aldaar heeft vermoord… Maar waarom? Dat is een klus voor Team Mortis om uit te zoeken!

Team Mortis hortend in actie

Team Mortis is al eerder op de zaak gesteld, kort nadat het levenloze lichaam van Abran is aangetroffen en de officiële instanties niet veel verder komen. Teamleider Celine stuurt Felix, Erika en Nielsen het veld in. Met een beetje tegenzin, bovendien. Het lijkt er namelijk op dat een van de meest verdachte activistenclubs op zoek is naar een IT-specialist. Felix is daar de aangewezen persoon voor, maar is te onzeker en onervaren om als agent ingezet te worden. Erika is de beste keuze om hem bij te staan, maar zij is nog altijd herstellende van de aanslag aan het einde van het vorige boek. Bovendien zijn haar gedachten vooral bij Andreas, haar vriendje die door dezelfde aanslag in een coma is geraakt. Andreas zou naar Italië worden overgebracht voor zijn herstel, terwijl Erika naar Spanje gestuurd zou worden. Maar ze is nog lang niet in staat om voor zichzelf te zorgen!


Ga direct naar Team Mortis: Stille Waters op BOL.com.

Recensie over Team Mortis: Stille Waters

Stille Waters vond ik één van de mindere delen uit de Team Mortis reeks. Vooral omdat de getrainde jongeren wel erg onervaren blijken te zijn. Ze laten zich makkelijk in de val lokken en overmeesteren. Hadden ze niet wat gevechtstraining gehad in eerdere delen? Aan de andere kant zijn ze soms juist heel voortvarend en laten ze zien dat ze geroutineerd actie ondernemen. Een tikje tegenstrijdig. Het verhaal zelf wordt vanuit verschillende personages verteld, waardoor je verschillende informatiebronnen ter beschikking hebt. De onderlinge spanningen van de teamleden zorgen voor wrijving en gedoe, maar stukje bij beetje krijgen ze de juiste informatie boven water om de zaak op te lossen.

Score: 7


Informatie

Titel: Team Mortis: Stille Waters
Auteur:
Uitgever: Tdm Publishing
Aantal pagina’s: 272
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 13 jaar
ISBN: 9789059249141
Prijs: 17.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou: