logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Team Hot Wheels vestigt wereldrecord tijdens X Games in Los Angeles


Twee stuntrijders van Team Hot Wheels vestigden zaterdag 30 juni in Los Angeles een nieuw wereldrecord. Een Guinness Book of Recordstitel voor het succesvol racen met twee auto’s over een 18 meter hoge, dubbele verticale looping. Team Hot Wheels voerde deze spectaculaire stunt uit, tijdens de X Games, een jaarlijkse wedstrijd in verschillende extreme sporten, zoals motorcross en BMX. De Double Loop Dare, een levensgrote versie van de Double Dare Snare (onze recensie) oranje Hot Wheels® speelset, was eenmalig nagebouwd en het toneel voor deze uitdagende race tussen twee succesvolle coureurs. Stuntman Greg Tracy (coureur uit het groene team van Team Hot Wheels), werd de grote winnaar en won van Tanner Foust (coureur uit het gele team van team Hot Wheels). De twee raceten tegelijkertijd door de reusachtige, 18 meter hoge looping, waarbij Tracy als eerste de finish behaalde. Deze adembenemende stunt, resulteerde in een nieuw wereldrecord.

‘Jongens van over de hele wereld dromen ervan om in het echte leven met levensgrote Hot Wheels auto’s en speelsets te spelen. Ons doel met Team Hot Wheels is om deze dromen uit te laten komen,’ zegt Matthijs de Rooij, marketing directeur Mattel Benelux. ‘De Double Loop Dare was oprecht een spectakel wat je niet kon missen en wat de skyline van Los Angeles tijdelijk veranderde. Niemand kon om de robuuste, zes verdieping hoge oranje speelset heen, het was onmiskenbaar Hot Wheels.’

Hot Wheels speelgoed komt tot leven
Hot Wheels Double Loop Dare is ontworpen naar het voorbeeld van de nieuwe, oranje Team Hot Wheels Double Dare Snare™ speelgoedset. Met deze speelgoedracebaan kunnen kinderen tegelijkertijd over de verticale looping racen met hun favoriete Hot Wheels auto’s en zo de spannende stunt thuis naspelen met hun eigen speelset.

Speelgoed en spellen koop je bij:

tanner_foust_en_greg_tracy_small

Dare Devils: Team Hot Wheels
Team Hot Wheels bestaat uit vier teams; het gele team, groene team, rode team en blauwe team, die vele avonturen beleven. Tanner Foust, coureur van het gele Hot Wheels team en Greg Tracy, coureur van het groene Hot Wheels team, gingen in Los Angeles de uitdaging met elkaar aan. De twee stuntrijders startten tegelijkertijd en reden naast elkaar over de 18 meter hoge verticale, dubbele looping. Vol adrenaline en met een snelheid van meer dan 84km per uur raasden ze naar boven, waarbij ze tegelijkertijd door de looping reden en hierbij over de kop gingen. De mannen kregen maar liefst 7g aan druk op hun lichaam tijdens deze stunt. Deze enorme 7g zwaartekracht, die tot stand kwam tijdens de rit in de Double Loop Dare staat gelijk aan de druk, die piloten ervaren gedurende een vlucht. En dit gebeurde allemaal in het hartje van de stad Los Angeles. Een ontzettend gave stunt, die de coureurs van Team Hot Wheels weer aan hun prestaties bij kunnen schrijven.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.