logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

TCL Europe introduceert de nieuwe C-serie tv’s & Soundbars


TCL, ’s werelds nummer twee tv merk en nummer 1 98-inch TV merk, versterkt zijn positie in home entertainment door vandaag zijn nieuwe serie tv’s en Soundbars in Europa te introduceren, om de beste en meest indrukwekkende ervaring te bieden aan consumenten, gamers en ook sport- en filmfans dankzij de grote schermformaten, verbluffend beeld en indrukwekkende geluidskwaliteit.

Het best van TCL’s Mini LED technologie

In de eerste plaats, als het gaat om beeldkwaliteit, is niets belangrijker dan de samenstelling van het scherm zelf. Sinds 2018 is TCL een pionier in de Mini LED-industrie en heeft zich aanzienlijk toegelegd op deze technologie. Vandaag zet het een benchmark voor de industrie en is het de voornaamste beeldschermtechnologie achter de beste thuisbioscoopervaring.

Bewust van het potentieel van de Mini LED technologie, lanceerde TCL in 2019 ’s werelds eerste Mini LED tv die massaproductie bereikte. De consumenten van TCL reageerden op de voordelen van Mini LED-technologie dankzij de toename van lokale dimzones (die grotere helderheidsniveaus produceren dan ooit tevoren) voor een beter contrast, kleur en helderheid en een algehele verbeterde beeldkwaliteit.

Als relatief nieuwe beeldschermtechnologie ligt de grootste waarde van Mini LED voor gebruikers in het vermogen om spectaculaire beeldkwaliteit te verpakken in een ultradun scherm. TCL heeft in 2020 zijn eigen Mini LED & Optical Technology Development Department opgericht, met als enige doel deze uitdaging te overwinnen door het grootste aantal backlight LED-zones in de industrie te produceren. Na bijna een jaar van diepgaand onderzoek lanceerde TCL in 2021 ’s werelds eerste TCL OD Zero Mini LED tv, met een dikte van slechts 9,9 mm en 1920 dimzones, die een uitzonderlijke beeldkwaliteit biedt in vergelijking met OLED-modellen. Met behulp van de zeer efficiënte Mini LED’s met brede lichthoek is TCL erin geslaagd een piekhelderheid van HDR 2000 nits te bereiken, waardoor een kristalhelder beeld wordt verkregen, zelfs bij daglicht.

Als merk is TCL ook op een missie om hoogwaardige technologie voor iedereen toegankelijk te maken. Toen het toonaangevende R&D-team van TCL eenmaal kwalitatieve Mini LED-schermen had uitgevonden, gingen ze op zoek naar praktische manieren om deze op schaal te produceren. De traditioneel hoge kosten van Mini LED-producten zijn deels te wijten aan het grotere aantal LED’s dat nodig is. Het onderzoeksteam van TCL bedacht een proces om de kosten van de LED zelf aanzienlijk te verlagen, zonder de uniformiteit van het totale scherm te beïnvloeden.

En bovendien is Mini LED niet alleen een betere kijkervaring, maar ook beter voor onze planeet. Niet alleen kunnen de Mini LED’s zelf energiezuiniger worden gemaakt – dankzij de mogelijkheid om specifieke gebieden te dimmen, is er minder energie nodig dan bij andere backlight-technologieën om dezelfde helderheid te produceren.

Superieure entertainment

In 2023 zal TCL zijn portfolio uitbreiden met zijn nieuwe generatie TCL Mini LED technologie en meer keuzes, waaronder zijn grootste Mini LED tv’s ooit, nieuwe beeldprestatie technologieën en geavanceerde gaming functies.

De nieuwste generatie TCL Mini LED biedt gebruikers een nog betere visuele ervaring met een hoog en nauwkeurig contrast, minder blooming, hoge helderheid en een betere uniformiteit, dankzij opnieuw belangrijke verbeteringen:

Het nieuwe vlaggenschip van de C84-serie legt de lat hoog voor uitstekende audiovisuele kwaliteit en softwarefuncties en garandeert uitstekende prestaties in elk willekeurig gebruikersscenario. Gebaseerd op TCL Mini LED en QLED technologie, en ondersteund door AiPQ Processor 3.0 beeldkwaliteit algoritmes, levert dit model uitstekende prestaties in beeldkwaliteit. Met een helderheid van 2000 nits bereikt het HDR-scherm ook een superieur contrast.

Dankzij Game Master Pro 2.0, HDMI 2.1, ALLM, 144Hz VRR, FreeSync Premium Pro, TCL Game bar, 240Hz Game Accelerator en de nieuwste ondersteunde HDR-formaten (waaronder HDR10+, Dolby Vision, Dolby Vision IQ) is deze nieuwe TCL Mini LED tv bovendien de beste metgezel om te genieten van de beste HDR-films, sport en games. De C84-serie is nu verkrijgbaar in de formaten 55”, 65”, 75” en 85”.

TCL Nieuwe C74 & C64-serie TV’s

In 2023 werkte TCL, gedreven door zijn slogan Inspire Greatness, aan nieuwe 4K QLED SMART tv’s om premium betaalbare technologie te bieden met connected entertainment via geavanceerde beeldschermtechnologie. Dit voorjaar voegt TCL twee updates toe aan het QLED-assortiment om aan de verwachtingen van alle consumenten te voldoen: TCL QLED 4K tv C64-serie en C74-serie.

Eerder deze maand onthulde TCL zijn nieuwe TCL 4K QLED TV C64 Series, welke vanaf volgende maand breed beschikbaar zullen zijn in Nederland. Deze nieuwe serie combineert QLED-technologie, 4K HDR Pro, 60Hz Motion Clarity voor kleurrijke scherpe HDR-beeldkwaliteit. Met Game Master, FreeSync en ondersteuning van de nieuwste HDR-formaten (waaronder HDR10+, Dolby Vision) is deze TCL tv bovendien een uitstekende waarde voor wie hoogwaardige, interactieve home entertainment wil om te genieten van alle HDR-films, sport en games, als onderdeel van een verbonden en slimme levensstijl. De C64-serie zal verkrijgbaar zijn in schermformaten van 43”, 50”, 55”, 65”, 75” en 85”.

Daarnaast onthult TCL vandaag haar gloednieuwe C74-serie, die QLED combineert met Full Array Local Dimming-technologie, 4K HDR Pro en 144Hz Motion Clarity Pro voor vloeiende, scherpe en kleurrijke HDR-beeldkwaliteit. Bovendien wordt de C74-serie geleverd met Game Master Pro 2.0 – een verzameling van TCL-softwarefuncties die zijn afgestemd op het optimaliseren van uw game-ervaring, waardoor het de beste gaming-tv in zijn soort is (voor gamers met hardware- en softwareconfiguraties die vergelijkbaar zijn met die van een pc). De C74-serie is nu verkrijgbaar in de formaten 55”, 65” en 75”.

Bioscoop in je woonkamer

Om een nog completere thuisbioscoop ervaring vanaf de bank te bieden, breidt TCL ook zijn TCL XL Collection uit (inclusief alle tv-modellen boven de 65-inch en tot 98-inch). Met meer opties en nieuwe schermformaten in Europa maakt de XL-reeks een totale bioscoop ervaring mogelijk vanuit het comfort van de woonkamer, zonder enig verlies aan details. Als voorbeeld brengt TCL in Europa een XL 85-inch Mini LED C84-model met een centrale voet om op elk klein oppervlak te passen en gemakkelijk te integreren in alle interieurs.

Een geoptimaliseerde ervaring voor gamers

TCL is een zeer actieve speler in de gamingsector en biedt gamers schermen van hoge kwaliteit en eindeloze speelmogelijkheden om hun game-ervaring te verbeteren.

Voor de serieuze gamer gaat TCL een stap verder met de nieuwe C-serie, uitgerust met krachtige functies die speciaal zijn geoptimaliseerd voor de gaming community. Met een native 144Hz refresh rate, 240Hz Game Accelerator en een lage input lag (tot 5,67ms), kunnen gebruikers genieten van een ultra-vloeiende beeldkwaliteit bij games zonder de angst dat het beeld hapert of frame fouten. Daarnaast maakt de nieuwe Game Master Pro 2.0-modus het mogelijk om geavanceerde weergave- en technologie-instellingen te ontgrendelen, speciaal ontwikkeld voor uitzonderlijke games. Met ondersteuning voor meerdere HDR-formaten, zoals Dolby Vision IQ en HDR10+, kunnen TCL tv’s zich bovendien aanpassen aan vrijwel elke gaming source. Tot slot maakt ADM FreeSync-technologie naadloze, artefactvrije gameplay mogelijk door realtime te synchroniseren met elke verversingssnelheid van de gameconsole of computer.

Nieuwe TCL Soundbars voor premium thuisbioscoop

Toegewijd aan de diversificatie van zijn productlijn, biedt TCL ook nieuwe audioproducten om te combineren met zijn tv’s en om de geweldige beeldprestaties te evenaren, zodat gebruikers een thuisbioscoop ervaring van echte bioscoopkwaliteit krijgen.

Dit voorjaar lanceert TCL Europe zijn nieuwe S64 Series Dolby Audio Soundbars:

  • De nieuwe S642W, een 2.1 kanaals hoogwaardige soundbar met draadloze subwoofer en met 200W vermogen.
  • De nieuwe S643W, een 3.1 kanaals hoogwaardige soundbar met draadloze subwoofer en 240W audiovermogen.

Deze nieuwe modellen hebben een slank en gestroomlijnd ontwerp, bevatten HDMI 1.4 met ARC en worden ook aangedreven door DTS Virtual:X en Bluetooth 5.3.

Ga voor meer informatie over de producten en technologie van TCL naar www.tcl.com.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.