logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Tasty Taco’s, Victoria Elizondo


Het is altijd leuk om nieuwe recepten uit te proberen. Daarbij probeer ik ook altijd een beetje ‘outside the box’ te denken bij het zoeken naar nieuwe recepten. Even weg van die Nederlandse of Franse keuken en zoeken naar bijzondere landen of gebieden om te ontdekken. Daarbij is de Mexicaanse keuken vreemd genoeg best wel een ondergeschoven kindje, zeker als je bedenkt dat iedere supermarkt wel een texmex-schap heeft.

Tasty Taco’s

Ik was dan ook blij verrast met het kookboek Tasty Taco’s, waarin chef-kok Victoria Elizondo je meeneemt naar Mexico, aan de hand van 60 kleurrijke recepten. Die variëren behoorlijk, van snelle recepten voor een doordeweekse dag snel op tafel staan tot uitgebreidere recepten voor in het weekend of speciale gelegenheden. Houd wel rekening met het feit dat de Mexicaanse keuken vaak bestaat uit losse gerechten die je combineert in één schotel (tip: maak extra, zodat je door kunt schuiven naar een andere dag, om die onderdelen weer te combineren in een andere maaltijd!)

Typisch Mexicaans

Toch heb je een uitdaging als je aan de slag gaat met dit soort gerechten. Voor die echte, authentieke smaak heb je namelijk ook echte, authentieke ingrediënten nodig. En laten we die nou net niet hebben in de standaard supermarkt! Tijdens het maken van de Huevos de Granja (eigenlijk een ontbijtgerecht, maar dat heb ik de jongens niet verteld 😉 ) ontbrak het ons dus ook even aan de typische queso fresco en de geroosterde tomatillo’s. Maar een beetje flexibiliteit moet kunnen! Soms is het vrij makkelijk om een alternatief te bedenken, soms moet je toch weer wat creatiever zijn. Dat ontdekte ik ook bij het maken van de tortillawraps zelf: het recept leek uit verhouding, het deeg bleef zo kleverig dat er met geen mogelijkheid bolletjes van de draaien waren. Dus… meer bloem erbij! Op de gok, helaas. Ze werden er niet minder lekker van, maar ik ben toch benieuwd waar het nu mis ging.

Smaakmakers

Opvallend vond ik het feit dat de verschillende onderdelen van gerechten apart worden bereid en eigenlijk pas op je bord worden samengevoegd. Dat ziet er natuurlijk super feestelijk uit, maar opmerkelijk vond ik wel dat bepaalde onderdelen niet op smaak werden gebracht met kruiden of specerijen. De smaak komt dus echt van de sauzen en bijgerechtjes!


Ga direct naar Tasty Taco’s op BOL.com.

Recensie over Tasty Taco’s

Mexicaans koken, maar dan aangepast op de normale keukens en in normale huishoudens – ga er maar aan staan! Victoria Elizondo ging culinair op reis naar haar roots en bouwde Mexicaanse gerechten om tot haalbare juweeltjes uit de keuken. Let wel: lang niet alle ingrediënten zul je in de standaard supermarkt kunnen halen – er staan genoeg verwijzingen in naar webshops. Kook je regelmatig Mexicaans uit zakjes en pakjes, maar wil je die nu eens écht zelf maken? Dan is dit een geweldig kookboek. De gerechten zijn goed uitgelegd en bevatten vlees, vis, gevogelte en vegetarische opties. De salsa’s en bijgerechten zijn hierbij de echte smaakmakers, je kunt veelal dus makkelijk variëren en aanpassingen maken in de hoofdgerechten.

Score: 7


Informatie

Titel: Tasty Taco’s
Auteur:
Uitgever: Good Cook
Aantal pagina’s: 176
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789461433077
Prijs: 22.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.