logo-liggend-wit-donkerblauw

Tastbare herinnering overledene laten maken


Herinneringen zijn ontzettend belangrijk en waardevol. Vooral als dierbaren komen te overlijden. Door herinneringen blijven dierbaren levend in gedachte en altijd verbonden. Dit kun je doen door verhalen te delen of door een mooie tastbare herinnering te creëren. Vaak wordt hierbij sneller gedacht aan een sieraad, maar dat is niet erg betaalbaar. Wil jij iemand herinneren, maar heb je niet een gigantisch budget? Dan is wellicht een gedenk tegeltje de uitkomst. Maak een ontwerp dat bij jou en de dierbare past met tekst en foto’s naar keuze.

Gedenktegels ontwerpen voor de uitvaart

Vaak zie je bij een uitvaart verschillende attributen op, naast en voor de kist. Veel voorkomende attributen zijn een foto, een rouwboeket, kaarsen en tekeningen. Wellicht ben je op zoek naar iets anders dan deze attributen, maar wil je wel iets persoonlijks toevoegen. Dan is een gedenk tegeltje met een lijfspreuk, herinnering of een foto misschien passend. Dit is niet alleen een persoonlijke toevoeging, maar ook een attribuut dat voor altijd kan worden bewaard. Daarnaast zou een foto of spreukentegel zelfs een blijvende toevoeging kunnen zijn voor op de begraafplaats of bij de urn. 

Tastbare herinnering overledene voor in huis

Gedenk tegeltje

Wanneer je voor een kleiner budget een tastbare herinnering wilt creëren heb je vaak weinig opties. Een gedenktegel kun je al ontwerpen en laten bedrukken vanaf €7,95. Je bepaalt zelf of je het tegeltje ontwerp vult met foto’s, tekst of een combinatie van beiden. Wanneer een dierbare kiest om begraven te worden is dit vaak op een begraafplaats in de buurt. Echter is het toch een fijn gevoel voor veel mensen om een mooie tastbare herinnering te maken voor in huis. Denk bijvoorbeeld aan een tegeltje met een foto die je kunt ophangen of eventueel neerzetten om een kaarsje bij te branden. Zo is jouw dierbare altijd dichtbij en om je heen.

Hoe ontwerp je een gedenktegel?

Een gedenktegel ontwerpen kan een emotioneel proces zijn. Neem je tijd om de juiste woorden of foto’s te vinden die je op de tegel wilt plaatsen. Daarnaast kan het ook helpen om erover te praten met vrienden en familie. Dingen als een lijfspreuk of typerende spreuken die staan voor de overleden dierbare kunnen wellicht een passende optie zijn. Daarnaast is een mooie foto zodat je altijd diegene kunt blijven herinneren ook een goed en fijn idee. Past dit niet bij jou of jouw dierbaren? Kies dan bijvoorbeeld voor het laatste bericht dat je hebt uitgewisseld met de persoon in kwestie of één woord dat jullie band typeert. En onthoud; zolang het voor jou een mooie tastbare herinnering is, is het perfect zoals het is. Ben je eruit wat er op het tegeltje ontwerp mag komen te staan? Ga dan naar Tegeltje.nl en klik op tegeltje bestellen. Maak vervolgens eenvoudig online jouw gedenktegeltje. Wil je iemand een dierbare herinnering cadeau geven? Ook dan is een gedenk tegeltje een betaalbare optie, bedenk hierbij wel goed of de ontvanger op een gedenk tegeltje zit te wachten.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.