logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Even tijd voor jezelf met Tante TEE 


Ik weet het: gezelligheid zou je niet moeten koppelen aan eten of drinken. En eerlijk gezegd is dat ook niet zo. Bij mijn ouders is het gezelligste moment bijvoorbeeld het moment in de keuken. Niet zelden staan mijn moeder, zussen en ik druk te kletsen in de keuken, terwijl de pannen op het vuur staan of de koffie wordt gezet en de taart wordt aangesneden. In mijn ogen zijn die gezellige momenten dan ook de momenten vóór het eten en drinken! 

Even stil staan

Toch zorgt zo’n momentje van eten en drinken voor een rustmomentje in een drukke dag. Ikzelf neem daar ook altijd even de tijd voor, ook al werk ik vanuit mijn thuiskantoor en heb ik wisselend één van mijn zoons of vrouw die samen met mij een pauzemomentje wil nemen. Even tijd nemen om rustig thee of koffie te zetten, stil te zitten en te denken over de afgelopen dagen, of juist over de dagen die komen gaan. Of even een korte serie kijken, een stukje lezen… soms gaat het werk gewoon door 😉 maar ben je toch even van het actieve schrijven, mailen en het dagelijkse werk af.

Tante TEE

Tante TEE weet daar ook alles van. Zij neemt het theemoment en vormt het tot een moment van rust en overpeinzingen. Met haar bijzondere theesmaken wil ze aansluiten op jouw gemoedstoestand en de gebeurtenissen in je leven… maar dat is nog niet alles! Op de verpakkingen deelt ze haar levenslessen met je, verpakt in persoonlijke verhalen en anekdotes. Zo weet je dat je er niet alleen voor staat, krijg je een hartverwarmende boodschap of hart onder de riem gestoken. Een kleine overpeinzing, een gedichtje of een bijzondere boodschap. Deze levenslessen zie je zelfs terug in de variaties thee die je tegenkomt in de webshop:

SmaakBevat onder andere:
RooiBlosgeschaafde amandelen, pistache pitten en roze peper
Pak-je Rustkamillebloemen en lavendelbloesem
ZoetHartkersen, suikerhartjes en amandelen
Frisse Neuseucalyptusblaadjes, nana mint en pepermunt
WitHeetappel, kaneel en koningskaarsbloemen
Pittige Tantepeper, gember en kruidnagel
PlukTuinpepermunt, Romeinse kamille en pioenrozen
KruidenKastkruidnagel, kardemomzaad en vanillestukjes
Op je Bestduindoornbessen, rode bessen en bosbessen
Puur Jijbrandnetel, duizendblad en goudsbloemblaadjes
Grijze Graafcitrusschillen en blauwe korenbloem bloemblaadjes
Grote Schoonmaakappelstukjes, zoethout en brandnetelblaadjes
Rozigperzikstukjes, zonnebloem bloemblaadjes en rozenblaadjes
VerlangSamenvlierbessen, buchubladeren en zoete braambessenbladeren
Sprankelingsteranijs, kaneel en roze peper
JasMijnesGroene thee met jasmijn bloesem gerold tot thee parels

Weet je niet welke je moet kiezen? Met de Tante TEEpost of de Tante TEEproeverij (in fancy blikverpakking) haal je zes smaken in huis – het perfecte beginpunt!


Recensie over Tante TEE Theesoorten

De theevarianties die verkrijgbaar zijn uit Tante TEE’s theefabriek (die je op afspraak kunt bezoeken in het Brabantse dorpje Someren) zijn bijzonder, smaakvol en creatief bedacht. Heilzame ingrediënten en kruiden worden gecombineerd met een goede basisthee, waardoor iedere variatie een uitgesproken karakter heeft. De thee is krachtig van smaak en op de verpakking lees je hoeveel thee je nodig hebt voor een kop (en hoe lang je hem idealiter laat trekken). Dat maakt thee een perfecte onthaast-drank! 

Naast de theevariaties heeft Tante TEE een bijna sprookjesachtig assortiment aan accessoires in de winkel, van theeblikken in verschillende vormen en maten tot navullingen met de smaken hierboven (en een verhaaltje op de verpakking). Niet alle verhalen zijn voor mij van toepassing, maar de theenamen spreken boekdelen voor de perfecte gebruiksmomenten. Natuurlijk mogen een theepot (met matching theemuts, kop-en-schotels, theelepeltjes en een theezeef niet ontbreken in de webshop. Vooral een theezeef is ideaal voor het zetten van thee met losse theeblaadjes.

Score: 8


Informatie

Tante TEE Theesoorten
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 7.95 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.