logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Talent binnenstebuiten: stimuleer en ontdek talenten bij jongeren


Steeds meer ouders en docenten worstelen met de vraag hoe je omgaat met de talenten van kinderen en jongeren. Hoe ontdek je talenten? Is talent aangeboren of kan iedereen leren om ergens heel goed in te worden? En hoe help je leerlingen om de talenten die ze hebben te ontwikkelen? Talent binnenstebuiten is hét boek over het stimuleren en ontdekken van talenten bij kinderen en jongeren tussen de 10 en 25 jaar. Na het succes van Puberbrein Binnenstebuiten (55.000 exemplaren verkocht) en Motivatie Binnenstebuiten gaan jongerenspecialisten Yvonne van Sark en Huub Nelis op zoek naar de geheimen van talentontwikkeling. Talent binnenstebuiten legt uit wat talent is, hoe je jongeren kunt helpen dat bij zichzelf op te sporen en te ontwikkelen. Thuis, op school, en op een stageplek. Talent kun je namelijk op veel verschillende terreinen ontwikkelen en is veel breder dan wat er op school wordt aangesproken. Essentieel is dat kinderen en jongeren gestimuleerd worden om de potentie die ze hebben te ontdekken en te ontwikkelen, voor hun eigen geluk, maar ook voor de maatschappij. Talent Binnenstebuiten is een praktisch boek vol prikkelende verhalen, hardnekkige mythes en bewezen feiten over talentontwikkeling, geïllustreerd met vele concrete voorbeelden en interviews met topsporters, wetenschappers, docenten en natuurlijk met jongeren zelf. Interessant voor ouders, docenten, stagebegeleiders, leermeesters, mentoren, managers en voor jongeren zelf. Huub Nelis en Yvonne van Sark stonden aan de wieg van YoungWorks, werken al 20 jaar op het gebied van jongerencommunicatie, doen onderzoek naar jongerencultuur en geven training en advies in het onderwijs. Nelis en Van Sark schreven eerder Puberbrein binnenstebuiten (2009) en Motivatie binnenstebuiten (2014).

Informatie

Talent binnenstebuiten, Huub Nelis en Yvonne van Sark Kosmos uitgevers, 272 pagina’s, paperback. Prijs: 20 euro. ISBN: 9789021560434

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.