logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Taco’s en tortilla’s


Wij houden wel van wat pittig eten. Misschien is het daarom ook niet zo verwonderlijk dat er regelmatig tortilla’s of enchilada’s op ons menu stonden. Het boek Taco’s en Tortilla’s was dan ook een welkome aanvulling op onze verzameling recepten. Je kent het immers wel: als je eenmaal een goed recept hebt gevonden, is het soms lastig nog eens een ander recept te pakken. Dit boek bevat echter zoveel interessante en leuke recepten, dat het bijna onmogelijk is om niet te experimenteren. Daarbij: de recepten in dit boek zijn eigenlijk best toegankelijk, zeker als je voor de salsa’s wat makkelijkere alternatieven neemt.

Van A tot Z

Wat het boek Taco’s en Tortilla’s zo leuk maakt, is dat het de complete wereld van de taco’s en tortilla’s meeneemt. Zo krijg je tekst en uitleg over dit deel van de Mexicaanse keuken, waarbij ook tostadas, enchilada’s en burrito’s ter sprake komen. Na een korte tekst en uitleg over de verschillende varianten en welke drankjes je erbij kunt gebruiken leer je natuurlijk ook hoe je zelf tortilla’s maakt, die je vervolgens kunt oppakken tot tacoschelpen.: Een belangrijk deel van de Mexicaanse gerechten bestaat uiteraard uit de verschillende salsa’s en sauzen. Je vindt in dit boek niet alleen recepten daarvoor, maar ook voor guacamole en een heerlijk tacokruidenmengsel.

Voor ieder wat wils

Vervolgens staan alle recepten uitgesplitst in het hoofdbestanddeel. De eerste 20 pagina’s zijn voorbehouden voor vegetarische recepten, want ook daarmee kun je natuurlijk heerlijke gerechten op tafel zetten. Vervolgens ga je verder met recepten met kip, vis en schaaldieren, rund en varkensvlees. Zo kun je voor ieder wat Wils op tafel zetten en heb je genoeg variatiemogelijkheden in huis om herhaling te voorkomen. Bovendien is het best grappig om te zien hoe je met deze relatief eenvoudige etenswaren toch compleet verschillende gerechten op tafel kunt zetten: een burrito eet je immers heel anders dan een enchilada!

Ga direct naar Taco’s en tortilla’s op BOL.com.


Recensie over Taco’s en tortilla’s

Houd jij ook van de Mexicaanse keuken, maar blijf je steeds in cirkeltjes rondlopen als het gaat om je receptkeuze? Dan is dit het geweldige boek dat je zeker in je boekenkast moet hebben. Het bevat een mooie variatie aan recepten, Waar je een lange tijd mee vooruit kunt. Kijk ook vooral naar de zelfgemaakte salsa’s en zou zijn, die maken de ervaring toch een stukje completer! De recepten zijn helder en duidelijk uitgeschreven in stappen, aangevuld met een sfeervolle foto.

Score: 7


Informatie

Taco’s en tortilla’s,
Illustrator: nvt
Uitgever: Manteau, 144 pagina’s, paperback.
Vanaf: 15 jaar. ISBN: 9789022336489. Prijs: 19.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.