logo-liggend-wit-donkerblauw

Agenda: Taartrovers Film Festival tour

Taartrovers film festival Datum: 10-7-2021 tot en met 31-10-2021
Adres: Amsterdam, Groningen en Eindhoven (Route)

Nu de bioscopen en theaters gelukkig weer open zijn kunnen we ons verheugen op het Taartrovers Film Festival. Deze zomer- en herfstvakantie gaat het festival op tour langs verschillende steden. De start vindt plaats in Eye in Amsterdam van zaterdag 10 t/m vrijdag 16 juli. Aansluitend reist het festival door naar Forum Groningen, waar we van zondag 18 t/m dinsdag 20 juli neerstrijken. In Natlab in Eindhoven ronden we van woensdag 27 oktober t/m zondag 31 oktober de festivaltour af.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Taartrovers Film Festival

Taartrovers is er speciaal voor jonge kinderen van twee tot negen jaar. Je kijkt er niet alleen film, maar gaat ook zelf aan de slag in de Speeltuin van de Verbeelding. Dit is een kunstzinnig landschap met installaties om te ontdekken en mee te spelen. Hier mag je vrij bewegen en alles aanraken!

“Op Pad” is deze keer het verbindende thema en loopt als rode draad door de filmprogrammering en alle installaties. Onderweg kom je van alles tegen, namelijk nieuwe dingen om nader te onderzoeken. Zo ontdek je spelenderwijs de wereld om je heen en beweeg je niet alleen zelf, maar beweegt alles met je mee.

Festival programma

Bij Taartrovers zie je korte films. Er zijn programma’s voor peuters en kleuters maar ook voor kinderen van zeven. Er is animatie, live action en documentaire. In het knikkerprogramma Voor het Echie dompelen we ons onder in de fascinatie voor knikkers, hoe ze voelen, hoe ze klinken, hoe ze rollen en hoe ze schitteren. Knikkers als kinderschatten. Met de Koreaanse illustrator en animatiemaker ‘MIN Sung-ah’ gaan we naar buiten in het programma Goong Flap Flap! met drie korte films. Dit programma zet buitenspelen in het zonnetje. Op warme lome dagen, waarop niks lijkt te gebeuren, slaat de verveling toe. Maar eenmaal op pad, blijkt die saaie stille wereld vol beweging, opwinding en spanning. MIN Sung-ah brengt de liefde voor buiten over op het publiek met frisse illustraties en met grote aandacht voor de kleinste details.

Speeltuin van de Verbeelding

Na de film kunnen alle kinderen zelf aan de slag in de Speeltuin van de Verbeelding. Hier ga je op pad en laat je van alles bewegen. Ga je lichtje achterna en ontdek hoe de vormen veranderen als je beweegt. Fabriceer een flipperkast en laat de knikkers rollen en tollen, breng auto’s in beweging met stop motion en ga hink stap sprong van de ene installatie naar de volgende. Moe van alle beweging? Zak dan weg met een verhaaltje op je oren en beweeg alleen nog in je verbeelding.

Taart rovers festival 2021

Taartrovers en verwondering

Taartrovers ontwikkelt programma’s met speelse installaties en kunstzinnige filmvoorstellingen voor kinderen vanaf twee jaar. Zo ontstaan er imaginaire werelden die aandacht vragen en ruimte scheppen voor verwondering. Taartrovers laat kinderen onderzoeken, spelen, maken en ontdekken om hen zelf vorm te kunnen laten geven aan hun gevoelens, beelden en verhalen. Hierdoor groeit het zelfbewustzijn en gevoel van eigenwaarde, een mooie basis voor het leven. Taartrovers doet er alles aan om deze programma’s op álle plekken in de samenleving te brengen.

Taartrovers Thuis

Kan je niet wachten tot het festival begint of kan je gewoon geen genoeg krijgen van film? Bezoek dan Taartrovers Thuis zo vaak als je wilt. Dit online programma met vijftien korte films is altijd voor iedereen gratis te bezoeken. De films zijn stuk voor stuk verbonden met speelse en creatieve activiteiten voor jonge kinderen. Vouw je moeder tot een vliegtuig en laat haar zweven door de lucht. Fabriceer met Monsieur Carton je eigen speelgoed van een doos. Speel met zon en schaduw, met kleuren en vormen. Kweek met Boontje een reuzeboon in een glazen huisje. Bouw een lange omvalbaan met Evi en haar opa Co en bak een feesttaart voor een picknick in huis of op de stoep, maar pas op voor de Taartrovers.

Taartrovers Film Festival 2021

  • 10 – 16 juli 2021: Eye, Amsterdam
  • 18 – 20 juli 2021: Forum Groningen
  • 27 – 31 oktober: Natlab Eindhoven

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.