logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Taartbijbel, Hans Spitsbaard


De Omroep-Max serie Heel Holland Bakt heeft heel wat bekende bakkers voortgebracht. Naast Rutger van den Broek is ook Hans Spitsbaard een van de bekendere bakkers van ons land geworden. Hij heeft – in samenwerking met uitgeverij Carrera Culinair – een Taartbijbel samengesteld, waarin hij zijn kennis en expertise deelt omtrent het bakken van taarten.

Bekijk hier alle Kookbijbels en Kook-atlassen.

Goede basis

Wat bijzonder prettig is aan deze taartenbijbel, is dat bakker Hans Spitsbaard ruim aandacht heeft voor de uitleg van basistechnieken en de manieren waarop je de beste resultaten behaalt. Stap voor stap laat hij je zien hoe je verschillende basistechnieken uitvoert – in woord en beeld. Dankzij die basis lijkt het alsof Hans je persoonlijk de tekst en uitleg geeft.

Verschillende recepten

Na die basisuitleg ga je aan de slag met verschillende recepten, netjes gesorteerd per categorie. Zo ga je aan de slag met de klassiekers, maar ook met typisch Hollandse en juist Franse recepten, hartige recepten, vruchtentaarten, wereldse recepten… en natuurlijk de nodige feesttaarten!

Favorieten

Bladerend door het boek vind je de ene lekkere taart na de andere. Ik kon niet wachten om de worteltaart te maken, de kersenvlaai of een overheerlijke cheesecake met chocoladeswirl. De recepten zijn soms heel klassiek, soms weer met een leuke moderne twist of juist heel modern, zoals een pannenkoeken-tiramisutaart. De stappen zijn helder en duidelijk uitgelegd, Dankzij de smakelijke en sfeervolle foto’s weet je ook ongeveer wat het resultaat zou kunnen zijn… als je genoeg geduld hebt en een paar keer oefent!

Ga direct naar Taartbijbel op BOL.com.


Recensie over Taartenbijbel

CooleSuggesties topper

De taartenbijbel is een geweldige aanvulling op de bakbijbel en de koekjesbijbel. Het is een sublieme verzameling recepten: stuk voor stuk anders en uniek. Dankzij de uitgebreide uitleg over de verschillende basistechnieken kun je met dit boek goed aan de slag om je eigen taarten te bakken – en naar een hoger niveau te tillen. De voorliefde van Hans om te werken met chocolade komt zo nu en dan naar voren – in de basistechnieken, maar ook in de recepten.

Score: 9


Informatie

Taartbjbel,
Illustrator: nvt
Uitgever: Carrera, 461 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789048847266. Prijs: 31.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.