logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Taart uit de blender, Guillaume Marinette


Taart bakken is een van de leukste dingen die je kunt doen. Ook een van de minder gezonde, als je ze allemaal moet opeten, maar het vraagt ook om delen met vrienden en familie, waardoor het ineens een wat sociale functie krijgt. Jammer genoeg is het bakken van taarten ook een redelijk tijdrovend klusje. Gelukkig zijn er manieren om sneller resultaat te boeken… zoals het bereiden van beslag in de blender! En nee, dat raad ik je absoluut niet aan met standaard taartdeeg – dat krijg je nooit voor elkaar. De recepten uit het boek Taart uit de blender zijn er echter speciaal op gemaakt, waardoor het beslag makkelijk uit de kom giet en je de blender ook weer eenvoudig schoon krijgt.

Variaties

Het spreekt hierbij voor zich, dat je een heel dun beslag krijgt – kort door de bocht doe je heel veel melk in het beslag, als vervanging van het grootste deel van de boter. Dat beslag maakt veel gebruik van volkorenmeel en amandelpoeder, waardoor het best prijzige taarten worden. Dat beslag giet je vervolgens in een kom, waarna je er de andere ingrediënten in legt, zoals fruit, chocolade of noten. Doordat je het beslag een paar minuten laat staan, bezinkt het bloem naar de bodem: je krijgt dus een redelijk knapperige korst met een soort custardpudding als topping, gevuld met de ingrediënten die je er in hebt gelegd. In het boek vind je tal van variaties op dit recept – sommige hiervan zijn origineel en bijzonder, andere recepten zijn wat minder origineel.

Ga direct naar Taart uit de blender op BOL.com.


Recensie over Taart uit de blender

Het is een leuke manier om je blender in te zetten: taart bakken uit je blender. Door het dunne beslag kun je het goed mixen en naderhand makkelijk de kom weer schoonmaken. Het is een grappig trucje, waarbij je de bloem laat bezinken en het ei-melkmengsel laat stollen tot een soort custard. De smaak is goed, hoewel ik in het begin wat huiverig was om de melk en de boter vijf minuten in de magnetron te zetten. Je kunt hiervoor ook een pannetje gebruiken en de melk net even aan de kook brengen. Als je wat ervaring hebt met het verwarmen, kun je de melk en de koude boter wel heel makkelijk opwarmen in de magnetron, ik zet hem bijvoorbeeld op half vermogen.

Score: 7


Informatie

Taart uit de blender,
Illustrator: nvt
Uitgever: Karakter uitgevers, 76 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 14 jaar. ISBN: 9789045216867. Prijs: 11.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.