logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo onmisbaar is de Swopper voor een actieve zithouding tijdens het werken


De Nederlandse werkcultuur is steeds meer ingericht op het zittende beroep. Dat kan ook bijna niet anders. Er komen steeds meer zittende beroepen bij. Naar verwachting zal dit ook in de toekomst zo blijven. Dit voorkomen kan niet. Helaas is het minder goed nieuws voor de fysieke- en de mentale gezondheid. Zitten wordt niet voor niets het nieuwe roken genoemd. Langdurig zitten kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid. Als we dit massaal blijven doen, kan dit dus flinke druk geven op de gezondheidszorg. Daarom doet men er alles aan om ergonomisch werken te stimuleren en mensen te wijzen op het belang van een goede zithouding en voldoende beweging. 

Ook de juiste middelen kunnen hierbij helpen. Een goed voorbeeld is de Swopper Aeris. Deze handige kruk is niet meer weg te denken als het gaat om ergonomie. Inmiddels zie je hem op heel veel verschillende werkplekken terug. Zowel op kantoor als thuis. Geen wonder. Want de Swopper stoel is onmisbaar bij het creëren van een actieve zithouding. 

Voordelen van de Swopper

Wil jij een nieuwe bureaustoel bestellen en heb je werkelijk geen idee waar je op moet letten? Dan is de Swopper zeker het overwegen waard. Het is natuurlijk geen standaard bureaustoel om te zien. Hij ziet er misschien zelfs een tikkeltje vreemd uit. Zo zonder armleuningen en rugleuning. Dat kan toch nooit comfortabel zitten? Wel dus! Als je de stoel eenmaal zelf ervaren hebt, wil je nooit meer anders. De stoel biedt dan ook tal van voordelen:

  • De Swopper beweegt constant naar voren en naar achteren. Je verandert dus zonder dat je het zelf beseft telkens van houding. Hiermee wordt het creëren van een actieve en gezonde zithouding gestimuleerd. Je bent zonder het zelf te beseffen telkens je rug- en buikspieren aan het trainen. Dit zorgt voor veel minder lichamelijke ongemakken.
  • Met de Swopper ben je constant in beweging. Hierdoor blijven de hersenen op scherp staan. Je hebt vast weleens gemerkt dat je je sneller lusteloos voelt als je een hele dag op de bank hangt. Aan het einde van de dag voel je je nog vermoeider en heb je helemaal geen zin meer om iets te doen. Op het werk is dit precies zo. Als je de hele tijd onderuitgezakt aan het werk bent, zullen je hersenen minder hard hun best gaan doen. Je voelt je lusteloos en je productiviteit daalt. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de productiviteit toeneemt als je een actieve zithouding aanneemt. De Swopper helpt hierbij. 

Voor ieder wat wils 

De Swopper is inmiddels niet meer weg te denken uit de wereld van bureaustoelen. Denk je aan ergonomie, dan denk je aan de Swopper. Dit is het ideale hulpmiddel om de actieve zithouding te stimuleren. Bovendien zijn deze handige stoelen tegenwoordig in alle soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Hierdoor stem je deze geheel af op jouw persoonlijke wensen en is er dus voor ieder wel wat wils te vinden. 

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.