logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Switchbot komt met alarm voor waterlekkage

SwitchBot lanceert met trots de SwitchBot Waterleksensor. Dit apparaat biedt uitgebreide bescherming tegen waterschade in huis en zorgt daarmee voor wat extra gemoedsrust.

Lees hier al onze Switchbot reviews!

Geavanceerde lekdetectie

Met de SwitchBot Waterleksensor kun je waterlekken detecteren, waar je ook bent. De sensor maakt contact met je smartphone via Bluetooth- en Wi-Fi-connectiviteit. Dit biedt uitstekende toegankelijkheid voor real-time meldingen en gedetailleerde verslagen van waterlekkages, wat kan helpen om waterschade te voorkomen. Of je nu thuis bent of onderweg, met een dergelijke sensor blijf je op de hoogte van lekkagesituaties via de SwitchBot-app. Matter-ondersteuning zal later dit jaar worden toegevoegd.

Uitgebreide monitoringsmogelijkheden

De SwitchBot Waterleksensor heeft vier sensoren aan de boven- en onderkant. Daarmee kan het zowel waterdruppels, wateronderdompeling en waterpeildetectie waarnemen. Deze sensoren kunnen druppels van slechts 0,5 mm detecteren en bieden vroege waarschuwingen voor verschillende waterproblemen zoals lekkende leidingen en het onderlopen van vloeren. Dankzij een sensorkabel van 1 meter kun je de detectie ook aanbrengen op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals onder koelkasten en achter wasmachines. Daarnaast kun je de detector gebruiken bij bijvoorbeeld:

  • Kelders: Waterverwarmers, loodgieterij, HVAC-systemen en garages.
  • Keukens: Vaatwassers, koelkasten, gootstenen en opbergkasten.
  • Waskamers: Wasmachines en omliggende gebieden.
  • Badkamers: Toiletten, wastafels, douches en onderbouwgootstenen.
  • Woonkamers & Slaapkamers: Ramen, balkons en verwarmingen.
  • Overige Gebieden: Zolders, plafonds, scheepscabines, campers, magazijnen, computerruimtes en wijnkelders.

Meerdere alarmmethoden

De Waterleksensor heeft vier alarmmethoden om ervoor te zorgen dat gebruikers direct worden gewaarschuwd:

  • Geluidssignalen: Geeft een alarm van 100 dB af om gebruikers thuis te waarschuwen, dat indien nodig kan worden gedempt.
  • App-meldingen: Stuurt pushmeldingen naar de SwitchBot-app.
  • E-mailalerts: Stuurt e-mailmeldingen naar maximaal 10 adressen.
  • Stemalerts: Integreert met Alexa, Google Assistant, Siri, IFTTT en SmartThings voor spraakmeldingen.

Duurzaam ontwerp

De SwitchBot Waterleksensor is gebouwd om bestand te zijn tegen zware omstandigheden en heeft een IP67-waterdichtheid, waardoor hij geschikt is voor omgevingen met een hoge luchtvochtigheid. Zelfs wanneer hij volledig ondergedompeld is, blijft hij functioneren en kan hij opnieuw worden gebruikt na droging. Het apparaat wordt gevoed door twee AAA-batterijen, die tot 24 maanden meegaan. De SwitchBot-app bewaakt ook het batterijniveau en stuurt meldingen wanneer de batterij bijna leeg is.

Prijs en beschikbaarheid

De SwitchBot Waterleksensor is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €21,99. Een uitgebreide versie met een sensorkabel is beschikbaar voor €23,99. Beide modellen zijn te koop via de officiële SwitchBot-website en de SwitchBot Amazon-winkels in de VS, Canada, het VK, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.