logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: SwitchBot Meter Plus

Er zijn nog niet zoveel mensen bekend met het merk SwitchBot, maar dat zien wij graag veranderen. De producten blijken namelijk praktisch, betaalbaar en functioneel te zijn. Onlangs ontvingen we een SwitchBot Meter Plus, waarmee je de temperatuur en de luchtvochtigheid kunt meten (en kunt koppelen aan bijvoorbeeld de SwitchBot Hub 2 of Hub, zodat je er acties aan kunt koppelen).

Wat is de SwitchBot Meter Plus?

De SwitchBot Meter Plus is een compact apparaat dat het comfort van een ruimte kan weergeven: het meet de luchtvochtigheid en de temperatuur. De Meter Plus werkt op batterijen en kan daardoor overal worden neergezet. Het beschikt over een klein uitklapbaar standaardje, de mogelijkheid om hem aan een schroefje te hangen of met een magnetische bevestiging.

Op afstand

De SwitchBot Meter Plus is het grote broertje van de SwitchBot Meter. Letterlijk. De twee apparaten format op functioneel vlak in geen enkel opzicht van elkaar, buiten het formaat. Het scherm van de SwitchBot Meter Plus is goed leesbaar, het heeft grote cijfers en het led-scherm bied een goed contrast. Achter op de knop vind je een knop waarmee je wisselt van Fahrenheit naar Celsius (en andersom). Deze knop gebruik je ook voor de bluetooth koppeling. Verder zijn er geen knoppen aanwezig.

Zo installeer je de SwitchBot Meter Plus

De installatie is dan ook in een oogwenk gebeurt: open de app, voeg een apparaat toe (en selecteer daar Meter Plus). Even wachten… en klaar! Na de installatie kun je hem een herkenbare naam geven en aan een ruimte toewijzen, zodat je hem makkelijk kunt herkennen en automatiseringen kunt instellen. Vanuit de app kun je de historische gegevens ook uitlezen, waardoor je goed kunt zien hoe de temperatuur en de luchtvochtigheid zich ontwikkelen. Vanuit de app kun je waarschuwingen inprogrammeren, zodat je een melding ontvangt als er een bepaalde temperatuur of luchtvochtigheid is bereikt.

Specificaties

Afmetingen: 79 x 65 x 22 mm
Gewicht: 64 g (2,3 oz)
Connectiviteit: Bluetooth low energy 4.2 of hoger
Bereik: ongeveer 120 m
Compatibiteit: met iOS en Android
Energie: Werkt op twee AAA-batterijen, gaan ongeveer 1 jaar mee
Levensduur batterij: ongeveer een jaar

Wat kun je met een SwitchBot Meter Plus

Je zou denken dat het alleen maar een gimmick is, zo’n draadloze thermometer die alle gegevens opslaat in een app. Maar vergis je niet: een meter als dit kan behoorlijk handig zijn, zeker als je verschillende smart-home producten in huis hebt. Zo kun je de gordijnen automatisch laten sluiten als de temperatuur te hoog wordt, de airco laten activeren of hem juist op drogen zetten als de luchtvochtigheid te hoog wordt. Je kunt koppelingen maken met verschillende systemen, zoals Google Assistant, Amazon Alexa, Homey en IFTTT… en natuurlijk met de SwitchBot app! En gezien de prijs kun je makkelijk verschillende van deze apparaatjes in huis verstoppen, zodat je verschillende automatiseringen kunt programmeren.

10% kortingsactie op Amazon

Wil je de SwitchBot Meter Plus kopen met een toffe korting? Dat kan! Met deze kortingscode koop je dit product (en andere Switchbot-producten) namelijk met 10% korting… gewoon op Amazon.nl!

Kortingscode: MQ15OFFSB
Geldigheid:: 23-05-2023 tot en met 23-08-2023

Deze aanbieding is afgelopen

Ga direct naar 10% kortingsactie op Amazon

Ga direct naar SwitchBot Meter Plus op BOL.com.

Recensie over SwitchBot Meter Plus

CooleSuggesties topper

De producten van SwitchBot zijn betaalbaar en doen precies wat je er van verwacht. Het grote scherm van de SwitchBot Meter Plus is praktisch (je kunt hem makkelijk neerzetten en van een afstand aflezen) en de mogelijkheden om hem ergens te plaatsen zijn meer dan divers genoeg. De koppeling met de app is een absolute meerwaarde: zodra je hem hebt gekoppeld aan de SwitchBot Hub (2) gaat er letterlijk een nieuwe wereld aan mogelijkheden voor je open.

Score: 9


Informatie

SwitchBot Meter Plus
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 21.99 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.