logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

SwitchBot krijgt een Matter-upgrade met de nieuwe Hub 2


Op de CES 2023 maakte SwitchBot een heel aangename verbetering kenbaar: de Hub krijgt een upgrade! SwitchBot Hub 2 is een Wi-Fi-gebaseerde Matter-hub die SwitchBot Bluetooth-producten Matter-compatibel kan maken. Na verbinding met Hub 2 kunnen deze Bluetooth-apparaten via Matter worden bediend op Apple Home of andere platforms. Gebruikers kunnen ook de temperatuur en vochtigheid op Apple Home controleren op basis van de thermo-hygrometerfunctie van Hub 2.

SwitchBot Curtain zal in februari compatibel zijn met Hub 2

SwitchBot Curtain zal eind februari als eerste Matter ondersteunen wanneer Hub 2 officieel wordt gelanceerd. SwitchBot Curtain kan tijdens de CES-demo worden bediend via de Apple Home-app via Matter. Het zal Matter officieel ondersteunen via OTA wanneer de definitieve certificering eind februari is voltooid. Andere SwitchBot-producten zullen dit jaar achtereenvolgens Matter kunnen ondersteunen.

SwitchBot Hub 2: een ultieme 4-in-1 hub

Welke verbeteringen kun je verwachten in de SwitchBot Hub 2? Wij zetten ze even op een rijtje.

  • Matter-hub voor SwitchBot Bluetooth-producten.
  • Temperatuur- en vochtigheidsindicator. Het heeft een LED-display dat de helderheid kan veranderen met een ingebouwde lichtsensor.
  • Het heeft ook twee scènetoetsen aan de voorkant om vooraf ingestelde scènes in de SwitchBot-app te activeren. De Keys kunnen ook andere SwitchBot-ecosysteemproducten besturen, zoals SwitchBot Bot en SwitchBot Curtain.
  • IR-controlefunctie is versterkt, met 100% grotere dekking dan Hub Mini.

Vind alle SwitchBot-producten op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.