logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Sweet Table, Sarah Renson


Als amateurbakker ben ik altijd op zoek naar nieuwe en spannende recepten, die in ieder geval afwijken van ‘de standaard’. Want iedereen kent die gemakkelijke recepten wel, die binnenweggetjes, waarbij je met een minimum aan ingrediënten prima resultaten behaalt. Maar daarmee verras je jouw gasten niet meer! Nee, daarvoor zul je toch met andere, bijzondere recepten kunnen komen. Sweet Table biedt een gulden middenweg. Deze ervaren patissière vertelt je precies hoe zij haar favoriete gebak maakt.

Eenvoudige tafelvulling

Daarbij gaat Sarah Renson, eigenaresse van twee bakkerijen en hofleverancier van tal van horecagelegenheden, niet heel erg de diepte in. De recepten zijn alsnog vrij eenvoudig, hoewel ze prat gaat op geduld en het gebruik van zo goed mogelijke ingrediënten. Sarah laat ook zien dat je deze relatief eenvoudige recepten met wat liefde en aandacht omtovert tot ware kunstwerken.

Aandacht voor de schrijver

Opvallend in Sweet Table is dat er best veel aandacht is voor Sarah Renson en haar bakkerijen. Ze vertelt breeduit over haar opleidingen en werkervaring, hoe haar carrière vorm heeft gekregen en hoe ze haar droom heeft verwezenlijkt, ondanks haar jonge gezin en tegenstrijdige prioriteiten. Door het boek heen zie je ook heel wat foto’s van de bakkerij en hoe het er achter de schermen aan toe gaat, wat het boek een leuke bonus geeft.

Variatie in recepten

Door al die achtergrondinformatie en fraaie foto’s komt het aantal recepten wel een beetje in het gedrang. Het zijn er 66, om precies te zijn, waarvan er 21 basisrecepten zijn (variërend van een taartbodem tot vanille-ijs en vanille-olie. Met die basis kun je zelf natuurlijk een heel eind vooruit. Na de basisrecepten kom je in de categorie Taarten, IJs, Koekjes en Desserts. De recepten zijn heel prettig uitgelegd in stap-voor-stap instructies en een fijne ingrediëntenlijst. Het gekozen lettertype is elegant en slank. Fraai om te zien, maar wat minder praktisch om van een afstandje te lezen. Een minpuntje is het ontbreken van de benodigde hulpmiddelen. Ik had graag gezien in welke vorm ik de taarten zou moeten bakken! Daarbij kloppen de smaakmakende foto’s ook niet altijd bij het recept.


Ga direct naar Sweet Table op BOL.com.

Recensie over Sweet Table

Sweet Table is een fraaie mix van biografie/een kijkje in het bakkersleven als een kookboek vol smaakvolle recepten ‘uit het vak’. Sarah Renson laat zien dat ze een vakvrouw is die netjes volgens de regeltjes werkt, maar die ook oprekt als het betere resultaten geeft. Het boek staat vol verrassende recepten die soms moeilijk en vaak wat toegankelijker zijn, met een fraai aanbod aan basisrecepten. Deze zijn voorzien van duidelijke stap-voor-stapinstructies. Jammer genoeg ontbreken basisinformatie als (voor)bereidingstijd en de gebruikte bakvorm. De foto’s zijn smaakvol en sprekend, met een toffe kijk achter de schermen. Sweet Table is een geweldig boek voor de iets ervaren thuisbakker.

Score: 8


Informatie

Titel: Sweet Table
Auteur:
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s: 184
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789401489898
Prijs: 29.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.