logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Suske en Wiske krijgen een make-over

Standaard Uitgeverij onthulde in mei 2017 de vernieuwde versie van Suske en Wiske met ‘De Planeetvreter’. Het is voor het eerst in tien jaar dat er een restyling van het populaire stripboek plaatsvindt. De uitgeverij besloot te investeren in een meer eigentijds karakter om tegemoet te komen aan de belevingswereld van de jeugd. Met vernieuwende verhaallijnen, eigentijdse kleding en moderne technologie. Het eerste album dat de vernieuwde stijl uitdraagt is het ‘De Planeetvreter’. De Planeetvreter is nummer 339 van de reeks en ligt vanaf 17 mei in de winkels.

Spanning en techniek

Aan de restyling van Suske en Wiske ging een uitgebreid onderzoek vooraf, want in tien jaar tijd is er veel veranderd. Vooral voor de jonge lezer, die opgroeit in een tijd waar alles snel gaat en de techniek voorop staat. Dat uit zich in spannende verhaallijnen, extra actiescènes, aflopende pagina’s, meer close-ups en het bekende duo heeft de luxe gekregen van moderne technologie. Op die manier komt Standaard Uitgeverij tegemoet aan de belevingswereld van de nieuwe Suske en Wiske generatie.
“We vinden het belangrijk relevant te blijven voor onze lezers”, vertelt Toon Horsten, Uitgever Strips bij Standaard Uitgeverij. “Daarom hebben we heel bewust gekozen voor onderzoek onder de doelgroep van de toekomst, onze jonge lezers tussen de acht en twaalf jaar. We waren benieuwd naar wat zij van Suske & Wiske vinden. Weten zij wie het zijn? Welke personages vinden ze het leukst? En wat voor verhalen lezen ze graag? Met deze resultaten kwam ‘De Planeetvreter’ tot stand. We zijn ontzettend trots op deze nieuwe uitgave.”

Voor iedereen

Suske en Wiske is wereldwijd de langstlopende stripreeks ter wereld en wordt van generatie op generatie doorgegeven. In Nederland en België gingen meer dan 200 miljoen exemplaren over de toonbank. Om relevant te blijven voor alle doelgroepen staan er meer vernieuwingen op het programma. Zo krijgen de striphelden een gloednieuwe animatiereeks voor kinderen vanaf drie jaar: Suske & Wiske Junior. Onderhandelingen over de zender die de reeks in Nederland mag vertonen lopen nog op dit moment.
Daarnaast verschijnt op 11 oktober ‘De zaak Krimson’ deel twee. Deel één verscheen eerder dit jaar uit de reeks ‘De Kronieken van Amoras’, een spin-off van Suske en Wiske die in 2013 het licht zag. Als laatst is er aandacht voor de echte verzamelaar. Die kan zijn hart ophalen bij Suske en Wiske Classics. Een luxe uitgave die op zoek gaat naar hoe oude strips eruit hadden gezien als Willy van der Steen de teletijdmachine op 2017 had gezet. Net als de vernieuwde Suske en Wiske, komt dit album uit op 17 mei.

Over Suske en Wiske

Suske en Wiske is een Belgische stripreeks die is bedacht door Willy Vandersteen. Later werd de strip voortgezet door achtereenvolgens Paul Geerts, Marc Verhaegen en het huidige duo Luc Morjaeu (als tekenaar) en Peter Van Gucht (als scenarist) bij Studio Vandersteen. Het is de populairste stripreeks in Vlaanderen en de enige Vlaamse strip die ook in Nederland erg populair is. De serie loopt sinds 1945 en daarmee is de langstlopende stripreeks wereldwijd.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.