logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Suske en Wiske en de Kiekeboes gaan weer los

Tijd om eens lekker buiten in het zonnetje te zitten met een leuk boek… of stripboek! Want zoals bijna iedere maand zijn Suske en Wiske en de Kiekeboes ook weer van de partij met spannende avonturen: Wij lazen Suske en Wiske en de Rookburgh Rookies en De Kiekeboes 163: Loft met zwembad.


Suske en Wiske 368: De Rookburgh Rookies

Suske en Wiske 368: De Rookburgh Rookies

Suske en Wiske gaan voor hun 368e avontuur een samenwerking aan met het Duitse Phantasialand. Daar hebben ze namelijk een nieuwe attractie geïntroduceerd, waarbij het lijkt alsof je met een jetpack door een steampunk-achtige omgeving vliegt. Suske en Wiske mogen als één van de eersten deze ervaring meemaken en vliegen daarbij door een buis… die ze meeneemt naar de echte steampunk-wereld die bedacht is door de ontwerpers van Phantasialand!

Vanuit dat concept ga je een wereld in vol robots die werken op stoom, met een zelfdenkende robot aan het hoofd van een heel robotleger. Rijke mensen wonen boven de smog, de arme mensen moeten kool delven… zelfs kinderen! De Rookburgh Rookies zijn een groep kinderen die in opstand komen tegen dit regime en nemen Suske en Wiske daarin mee. Lambik daarentegen komt in handen van de rijke heersers en trekt zijn eigen plan… zal het nog goed komen met Rookburgh en de vieze smog?

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverok, 48 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789002276385. Prijs: 7.99 euro.

Ga direct naar Suske en Wiske 368: De Rookburgh Rookies op BOL.com.

De Kiekeboes 163 – Loft met zwembad

De Kiekeboes 163 - Loft met zwembad

In de Kiekeboes is er een hoop misverstand tussen meneer en mevrouw Kiekeboe, wanneer Marcel zich laat inpakken door zijn baas, Van de Kasseien. Hij heeft een nieuwe secretaresse geregeld en wil daar wel eens alleen mee zijn. Hij stuurt Marcel er op uit om een loft te huren waar de knappe dame haar oog op heeft laten vallen. Zo komt het dat Marcel in een dure sportwagen op pad mag naar een afgelegen loft… waar hij natuurlijk wordt gespot. Maar dat is niet alles. Er gebeuren namelijk schimmige zaakjes in Westmalle!

Daarmee blijken niet alleen de knappe blondine van Van de Kasseien mee gemoeid, maar ook de vriendin van Fanny, Alanis zit midden in de puree: haar patserige vriendje blijkt niet al te koosjer te zijn. Zelfs nonkel Vital zit midden in deze praktijken, al weet hij niet hoe hij daar ooit in is beland. Het verhaal van Loft met Zwembad steekt dan ook bijzonder in elkaar, met een aantal verhaallijnen die door elkaar zoeven. De woordspelingen en woordgrappen zijn wat schaarser in dit album, maar de verwikkelingen des te groter. Het is een spannend verhaal geworden waar je lekker in kunt verdwijnen.

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij, 48 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789002276507. Prijs: 7.99 euro.

Ga direct naar De Kiekeboes 163 – Loft met zwembad op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.