logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Suske en Wiske in Expeditie Robikson en Taxi Tata

suske-en-wiske-dubbelalbum-taxi-tato-expeditie-robikson-peter-van-gucht-willy-vandersteen-boek-cover-9789002258237 Het stripboek Suske en Wiske: Expeditie Robikson en Taxi Tata bevat twee (eerder verschenen) korte verhalen waar je als echte Suske en Wiske-fan weer van kunt smullen. Al je favoriete helden zijn weer van de partij! In Taxi Tata draait het echter vooral om Lambik. Hij droomt weer eens weg bij het zien van oude glorie. Vroeger was het immers altijd beter, nietwaar? Dus als hij een garage vol oldtimers ziet kan hij het niet laten om er bij weg te zwijmelen. Dat had hij beter niet kunnen doen, want op een magische wijze komt hij in een gevaarlijke situatie terecht, in het Chicago tientallen jaren geleden… in de tijd van de gangsters en criminelen! Zijn bagage blijkt heel kostbaar te zijn – en kwetsbaar bovendien. Een baby, die koste wat kost beschermd moet worden. Ook in Expeditie Robikson speelt Lambik een belangrijke rol, als hij weer eens een bui heeft waarin alles wat modern en nieuw is ‘slecht’ is. Hij is er gewoon even helemaal klaar mee. Zelfs Suske en Wiske mogen niet weten waar hij allemaal mee bezig is achter zijn hoge schutting, samen met Jerom. Als het niet lukt om van hun eigen huis een oase van rust te maken (zelfs daar moeten ze zich houden aan regels) gaan Jerom en Lambik op zoek naar een onbewoond eiland om weer helemaal tot rust te komen. Nou ja – tot rust: Jerom doet al het werk, en Lambik strooit met opdrachten en commando’s, zoals je van hem gewend bent! Suske en Wiske: Expeditie Robikson en Taxi Tata is een leuke combinatie van twee verhalen, waar je alvast mee tot rust kunt komen. Het is ook een erg leuk boekje om te geven aan ouderen, die vinden dat het vroeger altijd beter was. Van die oude knorrepotten, je kent ze vast wel. Ook zij zullen trouwens smullen van de verhalen van Suske en Wiske, want in de afgelopen zestig jaar is daar niet heel veel aan veranderd: de personages zijn nog altijd dezelfde, ze dragen dezelfde kleding en hebben nog dezelfde karakters. Maar waarom sleutelen aan een concept wat gewoonweg perfect is?

Informatie

Suske en Wiske: Expeditie Robikson en Taxi Tata, Willy Vandersteen Standaard uitgeverij, 48 pagina’s, paperback. Prijs: 5,99 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789002258237

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.