logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Suske en Wiske en het lederen monster zijn klaar voor het EK

suske-en-wiske-het-lederen-monster-peter-van-gucht-willy-vandersteen-boek-cover-9789002259715Suske en Wiske zijn helemaal in het teken van voetbal in Suske en Wiske 335: Het lederen Monster. Het verhaal komt op gang wanneer Anne-Marie van Zwollem, een collega van Sidonia, naar een congres gaat in het buitenland. Op dat moment krijgt Sidonia de leiding over het psychologisch centrum van Anne-Marie in handen. En dat valt nog niet mee! Ze krijgt zelfs een heel belangrijke patiënt over de vloer: Cedric Catenaccio. Cedric is een stervoetballer en heeft op een bijzondere manier een balfobie gekregen. In plaats van op de bal af te rennen denkt hij nu dat het een groot monster is dat hem wil opeten. Dat is natuurlijk niet handig voor een voetballer. Het spreekt voor zich dat hij in deze staat het veld niet op kan. Hij moet worden genezen van zijn fobie, en die belangrijke taak ligt nu in handen van Sidonia. Gelukkig weet professor Barabas een manier, hij heeft een apparaat ontwikkeld waarmee patiënten met fobieën hun angsten letterlijk onder ogen kunnen zien. Zo wordt het probleem ook inzichtelijk voor de behandelaars, waardoor een therapie zeer praktisch blijkt te zijn. Sidonia boekt dan ook mooie resultaten met haar therapie en de sportman lijkt te herstellen. Maar Cedric sleurt een donker geheim met zich mee. Een geheim waar meerdere mensen mee gemoeid zijn, een geheim dat het daglicht liever niet mag zien! Suske en Wiske en het lederen monster is het 335e deel uit de reeks. Een mooi aantal, en actueler dan ooit. Ten eerste is dit het moment waarop het EK van start gaat, en heel Europa staat in het teken van voetbal. Daarnaast is het onderwerp van dit boek is matchfixing: een manier van valsspelen waarbij je afspraken maakt op welk moment je bijvoorbeeld een overtreding begaat, hoeveel doelpogingen je maakt, dat soort dingen. Het klinkt flauw, maar mensen kunnen op dat soort dingen gokken. En als je al vooraf weet waar je op moet gokken, kun je heel veel geld verdienen! En helaas was ook deze sterspeler betrokken bij dit soort praktijken… Actueel dus, en op een goede manier uitgelegd – geheel in stijl van Suske en Wiske!

Informatie

Suske en Wiske 335: het lederen monster, Willy Vandersteen Standaard uitgevers, 48 pagina’s, paperback. Prijs: 5,99 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789002259715

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.