logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Suske en Wiske – De Zalige Ziener

Suske en Wiske De zalige ziener

Deze serie stripverhalen blijft klassiek. Het is alweer nummer 357 van de bekende reeks ‘Suske en Wiske’. Ik zelf heb er een aantal gelezen, ik vind de meest recente steeds het leukst. Ze komen steeds weer met een nieuw avontuur en het blijft grappig om te lezen. De strips van vandaag de dag zijn wel beter door de nieuwe technologieën, maar er worden ook oude nummers uitgegeven op de manier hoe Willy van der Steen ze uit zou geven. Hij is de oorspronkelijke tekenaar van de ‘Suske en Wiske’- reeks en helaas overleden. Je ziet wel verschil, de ‘Classics’ zien er ook daadwerkelijk ouder uit. De tekenstijl is gewoon anders.

De Zalige Ziener

In dit nummer weet Lambik niet zo goed meer wat hij met zijn leven aan moet. Hij gaat naar een welziener en vraagt om zijn toekomst. Hij wil weten wat hem te wachten staat. Het vrouwtje ziet voor zich dat Lambik haar magische zienersketting moet dragen. Ze doet het af en verdwijnt plotseling. Lambik doet het om en gaat naar huis. Hij kan de toekomst zien! Lambik begint, net als het vrouwtje, op de kermis. Hij voorspelt de toekomst van mensen, maar ziet dan in dat het ook een nadelige kant heeft. Lambik ziet dat zijn klant een hondje krijg, maar dat het hondje vervolgens zal worden overreden en het baasje zal er veel verdriet van hebben. Hij wil niet langer toekomst kunnen zien.

Kassandra

Zoals in elk nummer is in ‘De zalige ziener’ ook een tegenstander. Kassandra stamt af van grootse zieners en bij haar wil het niet echt lukken. Ze ziet een foto van Lambik in de krant en herkent het medaillon. Ze moet het hebben, daarmee zal ze succesvol worden! En dat terwijl Lambik ervan af moet! Hij moet naar een plaatsje in India om het medaillon terug te brengen naar het standbeeld van de Indische god Garamasala. Als hij het voor die tijd af doet, zal hij sterven. Als dat maar goed gaat…


Ga direct naar Suske en Wiske- De Zalige Ziener op BOL.com.

Recensie over Suske en Wiske- De Zalige Ziener

Een spannend verhaal! Het is mooi geïllustreerd, zoals altijd. Er zitten veel grappen in en het is even maf als altijd. Het is gewoon weer een klassiek Suske en Wiske- verhaal! Het blijft leuk om te lezen, ongeacht voor welke leeftijd. Een aanrader dus.

Score: 7.5


Informatie

Titel: Suske en Wiske- De Zalige Ziener
Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij
Aantal pagina’s: 48
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789002271410
Prijs: 7.25 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.