logo-liggend-wit-donkerblauw

Comic review: Suske en Wiske: Amoras 7 – Wie niet horen wil

Amoras 7 Wie niet horen wil

Dat vervelende gebeurtenissen een grote invloed kunnen hebben op iemands leven, hoef ik vast niet te vertellen. In Amoras 7 – Wie Niet Horen Wil maak je dat van dichtbij mee. Voor oorlogsslachtoffer Almami Nkrumah aat het echter een beetje de verkeerde kant op. Hij vindt het maar niets dat hij telkens in de slachtofferrol wordt geduwd. Almami wil iedereen laten ervaren wat hij heeft meegemaakt, zodat de mensen met een nieuwe blik naar de wereld om hen heen gaan kijken. Zo zouden de mensen beter hun best gaan doen om er een mooie plek van te maken. Maar daarvoor moet hij ze eerst wakkerschudden… letterlijk! En daar is deze young-adult versie van Suske en Wiske perfect voor geschikt.

Verkeerde uitvinding

Dankzij een uitvinding van professor Barabas is Almami in staat om voertuigen over bijzonder lange afstanden te kunnen besturen. Hij heeft deze techniek verder ontwikkeld en laat een autistische jongen, die bijzonder bedreven is in het gamen, de vuile klusjes voor hem opknappen. Het eerste klusje is het laten ontploffen van onbemande vrachtwagens in de tunnel bij Antwerpen, waardoor er flinke waterlast ontstaat. Vlak bij de camping waar Sidonia, Lambik en Jerom tijdelijk bivakkeren! Al snel heeft professor Barabas de oorzaak van de rampen in de smiezen en roept de hulp in van zijn vrienden om het kwaad te bestrijden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Ga direct naar Amoras 7 – Wie niet horen wil op BOL.com.


Recensie over Amoras 7 – Wie niet horen wil

CooleSuggesties topper

In deze stoere strip, met heftige gebeurtenissen en een scherpe spanningsboog, komt dit verhaal mooi naar voren. De tekenstijl is nog altijd gewaagd en karikaturaal, maar daarom niet minder geslaagd. Het is een mooie upgrade van de klassieke Suske en Wiske verhalen, maar ze hebben ook een unieke vibe en stijl. Het zijn echt spannende verhalen geworden met actuele thema’s, zoals in dit geval terrorisme, activisme en het effect van de mensheid op ons milieu.

Score: 9


Informatie

Suske en Wiske: Amoras 7 – Wie niet horen wil,
Illustrator: Marc Legendre
Uitgever: Standaard uitgeverij, 48 pagina’s, paperback.
Vanaf: 14 jaar. ISBN: 9789002269813. Prijs: 7.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.