logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Suske en Wiske 345 – Operatie Siggy

suske en wiske operatie siggyJe zou het bijna niet zeggen, de personages van Suske en Wiske gaan immers al zo lang mee en ze zien er al zo lang hetzelfde uit, maar ook tante Sidonia is ooit jong geweest! En in haar jeugd heeft ze heel wat bizarre dingen gedaan. Zo is ze ooit een bekende zangeres geweest, waarbij ze in België op handen werd gedragen! Over haar jeugd en verleden heeft Sidonia het echter nooit. Pas wanneer Suske en Wiske een jurk, langspeelplaat en een gigantische ring aantreffen op zolder, komen ze achter het verleden van tante Sidonia. Dat is dan ook het startschot van Operatie Siggy!

Operatie Siggy

Siggy was de artiestennaam van tante Sidonia, waar ze helemaal bekend en beroemd mee werd. Een beetje als de influencers van vandaag: ze werd gevraagd om bepaalde merken kleding te dragen of reclame voor te maken. Zo ook voor een exclusief cosmeticamerk, waar haar toenmalige vriend zich hard voor maakte. De vriend, die haar verliet nadat hij haar een verlovingsring had gegeven en de huwelijksreis ging plannen… Dat zou ze nooit meer vergeten en heeft haar leven echt flink veranderd, zo blijkt uit Operatie Siggy!

Reis naar het verleden

Wanneer Wiske zich verkleed in de kleding van Sidonia en die foto verspreid op social media, krijgt Sidonia ineens aandacht van de verkeerde personen… mensen komen vragen naar de ring en willen zelfs inbreken om de ring in handen te houden! Suske en Wiske willen hier een stokje voor steken en reizen af naar het verleden, waar ze proberen het mysterie van de ring te ontrafelen. Wat is er zo bijzonder aan?

Ga direct naar Suske en Wiske 345 – Operatie Siggy op BOL.com.


Recensie over Suske en WIske 345 – Operatie Siggy

Operatie Siggy is een stripverhaal in de nieuwe reeks Suske en Wiskes, waarbij de nieuwe technieken vol worden omarmd. Nou ja – op de typische Studio Vandersteen-manier dan, want alle namen zijn natuurlijk verhaspelt tot fantasienamen. Het avontuur Operatie Siggy is spannend tot de laatste pagina, waarbij je telkens weer nieuwe wendingen tegenkomt. Het is een beetje een romantisch verhaal, met een terugblik naar de jaren 60.

Score: 7


Informatie

Suske en Wiske 345 – Operatie Siggy,
Illustrator: Studio Vandersteen
Standaard uitgevers, 64 pagina’s, paperback.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789002265334. Prijs: 6.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.