logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Suske en Wiske 337: Game of Drones

Suske en Wiske nemen een flinke sprong naar de 21e eeuw in Suske en Wiske 337: Game of Drones. Ze duiken in de wereld van drones en virtual reality, dankzij een slimme uitvinding van professor Barabas. Hij heeft namelijk een techniek ontwikkeld waarmee mensen hun geest kunnen koppelen aan die van een apparaat, om hem zo op afstand te bedienen. Een ontzettend geavanceerde vorm van drones dus, die mogelijk is gemaakt dankzij het bewustzijn van het rode autootje Vitamitje. 

Gevaarlijke techniek

Wat professor Barabas echter niet weet, is dat zijn hele laboratorium wordt afgeluisterd door niemand minder dan Krimson. Krimson heeft de aannemer omgekocht die het laboratorium van Barabas heeft verbouwd, om er overal microfoons en camera’s in op te hangen. Zo weet Krimson precies waar Barabas mee bezig is, en weet hij dus ook van diens game of drones. En van de zwakke plek van de apparaten: als de verbinding door een technisch falen wordt verbroken, bijvoorbeeld omdat de drone een flinke klap maakt, raakt de bestuurder flink in de war. In coma, zelfs. Lambik overkomt het al vrij snel, en na dat ongeluk is hij letterlijk zichzelf niet meer. Krimson weet echter inmiddels genoeg om zijn eigen drones te maken – een heel gevaarlijke, die hij aan het leger wil verkopen. Oorlog zou nooit meer hetzelfde zijn!

Update en flashback

Het 337e avontuur van Suske en Wiske, Game of Drones, is een geweldige mix van een modern verhaal en een terugblik naar eerdere avonturen. Zo is alles net wat moderner: de lijnen van de personages zijn harder aangezet, en zelfs het witte jurkje van Wiske is vervangen. Aan de andere kant is het een feest van herkenning: Krimson is natuurlijk een bekend karakter, maar ook de herintrede van de Gyronef, de Terranef en Vitamitje uit eerdere verhalen is super cool – ook al zijn het drone-versies. Natuurlijk is het oude Vitamitje geen drone, en heeft een geheel eigen willetje. Weer een spannend avontuur dus!

Conclusie over Suske en Wiske 337: Game of drones

Een stoer nieuw avontuur van Suske en Wiske, dat dankzij thema’s als virtual reality en drones helemaal bij de tijd is. Lambik straalt als nooit te voren, hij heeft zijn verstand weer teruggevonden. En Wiske? Die heeft eens een ander ‘kleedje’ aan, wat haar zeker niet misstaat. Een nieuwe wind binnen het soms iets té vertrouwde concept.
Door:
Score: Suske en Wiske 337: Game of drones krijgt 4.5 van de 5 punten.

Informatie

Suske en Wiske 337: Game of drones,

Illustrator: Willy Vandersteen
Standaard uitgeverij, 48 pagina’s, paperback.
Vanaf: 6 jaar. ISBN: 9789002259722. Prijs: 5.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.