logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Supergroom

Je hebt superhelden… en je hebt superhelden. Zoals je waarschijnlijk wel weet, zijn het vaak de meest sullige mensen die een alter ego aannemen om de wereld een beetje mooier of beter te maken. In de strips van SuperGroom is dat onze bekende Robbedoes, die natuurlijk op zijn eigen manier in zijn normale hoedanigheid ook al een soort superheld is, samen met zijn journalistieke vriend Kwabbernoot. Dankzij een aantal gadgets van de Graaf Rommelgem kruipt hij in de huid van zijn alter ego SuperGroom. Maar… dat gaat niet van een leien dakje. Robbedoes is namelijk niet de meest handige vriend… combineer dat met de nodige krachtige gadgets en je hebt niet direct een recept voor succes en veiligheid!


SuperGroom 1: Superheld tegen wil en dank

SuperGroom 1: Superheld tegen wil en dank

Robbedoes is een beetje gefrustreerd over de manier waarop mensen met de wereld omgaan. Hij wil de wereld beter maken, maar loopt aan alle kanten tegen muren aan. Graaf Rommelgem heeft dé oplossing en kleedt onze vriend in een bijzonder pak en voorziet hem van de nodige gadgets. Dat gaat echter helemaal niet zoals hij had gehoopt. Veel normale mensen proberen hem na te doen… en hij krijgt zelfs een copycat, die met veel geweld en high tech gadges de wereld op stelten zet… en daarmee nog een grotere rotzooi achterlaat dan wenselijk is. Daardoor moet Robbedoes, ondanks het feit dat hij zijn pak al aan de wilgen had gehangen, toch weer moet oppakken om deze imitator terecht te wijzen. Maar of dat nu wel gaat lukken?

SuperGroom is een geweldig leuke spin-off van de bekende strips van Robbedoes. Het verhaal houdt vrij goed de originele stijl van de bekende stripreeks aan, oewel er af en toe een subtiel manga-laagje overheen wordt gegoten. Het verhaal dendert in een sneltrein voort en doort in het midden misschien een beetje te lang. Een kleine smet, want het is een eerste verhaal dat nog verder gaat.

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij, 88 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789031438037. Prijs: 9.95 euro.

Ga direct naar SuperGroom 1: Superheld tegen wil en dank op BOL.com.

SuperGroom 2: De Olympische Oorlog

SuperGroom 2: De Olympische Oorlog

Het lijkt in deze serie wel alsof er in de eerste uitgave van SuperGroom de basis is gelegd voor de delen die aan komen. Waar het eerste deel af en toe wat aan tempo inboette, heeft dit tweede deel een enorm tempo. Aan actie geen gebrek! SuperGroom wordt namelijk benaderd door BADASS, een geheime organisatie die superhelden en superschurken tegen elkaar laat strijden in een enorme arena, die in verschillende omgevingen is gebouwd. Telkens krijgen de deelnemers een nieuwe opdracht die ze moeten voltooien… en daarbij is letterlijk alles toegestaan. SuperGroom kan daarbij vertrouwen op zijn coole gadgets, maar hij mist de ervaring en handigheid om daar goed mee om te gaan. Door die onhandigheid weet hij zichzelf overigens regelmatig te redden. Daarnaast krijgt hij vanuit de zijlijn zo nu en dan hulp, vooral omdat hij dankzij zijn vriendelijke inborst mensen voor zich weet te winnen. Aangespoord door het superheldenvirus staan bovendien twee nieuwe helden op: Kwabbernix en Superglue. Ook zij weten SuperGroom zo nu en dan te redden uit hachelijke situaties, zonder daarbij de regels van het spel te breken. Want iedere deelnemer moet het natuurlijk wel zelf zien te rooien… hoewel er vuil spel wordt gespeeld!

CooleSuggesties topper

Score: 9

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij, 88 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789031439188. Prijs: 9.95 euro.

Ga direct naar SuperGroom 2: De Olympische Oorlog op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.