logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Supergezond, Fern Green

We weten allemaal dat je ‘gezond’ moet eten. Maar wat is nu eigenlijk gezond… en welke ingrediënten zijn gezonder dan andere? En waarom is iets gezond… wat doet het eten van bijvoorbeeld tomaat of spinazie met je lichaam? Vragen die je eigenlijk wel eens moet stellen, maar waar lang niet altijd een helder antwoord op is. Fern Green heeft in het boek Supergezond uitgezocht wat de gezondheidsvoordelen zijn van verschillende ingrediënten, om daar vervolgens verschillende recepten mee te ontwikkelen.

Gezond voor alles

Dankzij de 200 recepten in het lijvige boek Supergezond kun jij je lichaam en geest een boost geven. Sommige vlees, vis, groente- en fruitsoorten zijn namelijk ook erg goed voor je brein! Boost je brein met een voedzame tonijnsalade, verzorg je buik en darmflora met heerlijke kimchi en versterk je botten met een smakelijke kokossoep. Van je huid, weerstand en hart tot je buik, brein en botten: élk aspect van je lichaam komt aan bod. Voor in het boek vind je tekst en uitleg over een aantal van de gebruikte ingrediënten en hoe je dit boek gebruikt. Zo leer je al meteen welke voordelen bepaalde voedingsmiddelen je te bieden hebben.

Ingedeeld per voordeel

De hoofdstukindeling van Supergezond is best bijzonder. Het neemt je namelijk niet mee per gebruiksmoment of soort gerecht, maar het voordeel dat het je biedt. Zo kun je denken aan hoofdstukken als ‘Wees lief voor je hoofd’, “Verhoog je weerstand” en ‘Verzorg je buik’. Ieder hoofdstuk is vervolgens doorspekt met verschillende recepten, van lunchgerechten tot ontbijtjes, van snacks tot diners. Maar… dat moet je dan zelf even uitzoeken. Kijk je bijvoorbeeld naar de tomatentaart, dan zou dit een recept zijn voor 4 personen. Gezien de hoeveelheid van de ingrediënten is het dan eerder een lunchgerecht of een bijgerecht, maar dat moet je er zelf even bij bedenken.

De recepten in Supergezond

De recepten in het boek zijn praktisch en eenvoudig te maken, eigenlijk zonder uitzondering. Ieder recept omvat twee pagina’s en heeft op iedere pagina een heldere foto, waardoor het boek er heel consistent uitziet: op de linkerpagina zie je de naam van het recept, het aantal personen en de bereidingstijd. Daaronder vind je een foto van de ingrediënten, gevolgd door de ingrediëntenlijst. Op de rechterpagina lees je de gezondheidsvoordelen, de bereidingswijze en zie je een foto van het resultaat. Het nadeel is dat zowel de ingrediëntenlijst als de bereidingswijze achter elkaar is geplaatst, wat de leesbaarheid niet ten goede komt. Ook is het lettertype voor een kookboek wat aan de kleine kant.


Ga direct naar Supergezond op BOL.com.

Recensie over Supergezond

Supergezond is een kookboek vol toegankelijke, gezonde recepten voor iedere dag. De recepten zijn stuk voor stuk eenvoudig te maken, hoewel je misschien wel moet wennen aan het ontbreken van de hoeveelheden zout en suikers waar wij zo aan gewend zijn. Het boek is ingedeeld op gezondheidsvoordeel, waardoor het soms even zoeken is naar het recept dat je voor ogen hebt. Achter in het boek vind je een overzicht met alle ingrediënten en een verwijzing naar de recepten waarin ze gebruikt zijn. Ideaal om je koelkast leeg te koken! Qua styling is er naar onze mening te veel aandacht voor de foto’s, waardoor de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze minder ruimte krijgen dan ze eigenlijk zouden moeten. Wij hadden liever een overzichtelijkere indeling gehad met één foto.

Score: 7


Informatie

Titel: Supergezond
Auteur:
Uitgever: Becht
Aantal pagina’s: 446
Type boek: Paperback
ISBN: 9789023017097
Prijs: 19.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.