logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Supercoole LEGO ideeën uit de ruimte


LEGO is al decennia lang al één van het meest populaire speelgoed ter wereld. En terecht. Je kunt er ook bijna alles mee, van bouwen tot rollenspellen, van nabouwen tot zelf je fantasie laten werken. Toch is het niet altijd even makkelijk om nieuwe creaties te bedenken. In zo’n geval is het fijn om een hulplijntje in te kunnen schakelen, bijvoorbeeld van het boek Supercoole LEGO Ideeën uit de ruimte.

Bouwen met wat je hebt

Waar je met de officiële bouwdozen natuurlijk alle steentjes binnen handbereik hebt, is dat met dit ideeënboek waarschijnlijk niet zo. Het zal dus een kwestie van zoeken zijn naar de benodigde stukjes. Staar je daarbij niet te blind op de kleur. Heb jij geen groene blokjes, maar rode? Dan wordt dat gewoon de accentkleur van jouw voertuig! Het gaat er om dat je plezier hebt en nieuwe dingen kunt bouwen. De meeste steentjes en platen die gebruikt worden zijn overigens vrij basic, maar er zitten een paar bijzondere exemplaren tussen die je misschien niet in je collectie hebt.

Stap voor stap

Het boek neemt je op een geheel eigen wijze mee door het bouwproces. Het laat de benodigde stukjes zien, en met iedere bouwstap verdwijnen er een paar van dat stapeltje naar je nieuwe creatie. Soms is het dus even zoeken, maar het werkt net zo goed als de illustraties uit de LEGO-handleidingen. Bijzonder is wel dat het boek de instructies heeft aangevuld met geschreven tekst. Dat lijkt een beetje overbodig (en soms is het dat ook), maar een enkele keer krijg je toch een bonusaanwijzing in handen waar je meer kanten mee op kunt.


Ga direct naar Supercoole LEGO ideeën uit de ruimte op BOL.com.

Recensie over Supercoole LEGO ideeën uit de ruimte

In het boek Supercoole LEGO ideeën uit de ruimte vind je talloze suggesties om je eigen ruimtebasis van LEGO te maken. Auto’s, vliegtuigen en cruisers, basissen en bijzondere apparaten geven je genoeg mogelijkheden om nieuwe verhalen en avonturen te beleven. Aan de hand van deze instructies krijg je misschien zelfs nog meer inspiratie om aan de slag te gaan en je eigen planeet te bouwen!

Score: 8


Informatie

Titel: Supercoole LEGO ideeën uit de ruimte
Auteur:
Uitgever: Uitgeverij Condor
Aantal pagina’s: 160
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789464530698
Prijs: 18.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.