logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Supercats, White Goblin Games

De strijd tussen katten en honden gaat onverbiddelijk voort. Wat we uit de filmindustrie hebben geleerd, is dat honden en katten er een tweede leven op nahouden. Dat is zeker het geval bij Super Cats, een snel kaartspel van White Goblin Games, waarbij katten moeten voorkomen dat de honden alle kattenvoerfabrieken platleggen. Maar zijn de katten wel opgewassen tegen de enorme Robodog?

Vingervlugge chaos

Het grappige aan Supercats is dat het spel uit twee delen bestaat, zoals je misschien kent van spellen als Claim. Je speelt Supercats met 2 tot 5 spelers. In het eerste deel van het spel is het de bedoeling om te transformeren van een normale kat naar een Supercat. Dat doe je door je vinger op te steken. De speler met het hoogste aantal vingers mag één of twee katten transformeren naar Supercat. Maar pas op… heeft iemand anders eenzelfde aantal vingers opgestoken? Dan tellen zij voor nu niet meer mee! Wie als eerste al zijn katten heeft getransformeerd, heeft deze ronde gewonnen.

Ding! Ronde twee!

Nadat er een winnaar is gekozen uit de eerste ronde van Supercats, is de tweede ronde aan de beurt: het gevecht met Robodog! Alle kaarten van Robodog worden neergelegd. In deze ronde neemt de winnaar van ronde 1 het op tegen alle andere spelers, die Robodog besturen. De werking is gelijk aan het eerste deel: iedere speler steekt 0 tot 5 vingers op. De persoon met het hoogste aantal vingers mag een actie uitvoeren… de kat mag een van de 12 kaarten van Robodog verwijderen, andersom mag een speler een Supercat omvormen tot een normale straatkat. Zo gaat het spel door, tot er geen Supercats meer zijn of wanneer alle Robodog kaarten zijn weggespeeld! Afhankelijk van het aantal spelers kun je in de tweede fase ook de Gouden Kat of de Zilveren Kat inschakelen voor assistentie tijdens het gevecht.

Ga direct naar Supercats op BOL.com.


Recensie over Supercats

Supercats is een lekker chaotisch kaartspel, waar je niet veel tijd mee kwijt bent. Het spel is eenvoudig te leren en snel uit te voeren. Ideaal voor jongere spelers! Let wel: je hebt wat ruimte nodig om Robodog neer te leggen. De illustraties zijn grappig en cool uitgevoerd, dat is een bonus! Minpunt is het werken met vingers opsteken… sommigen zijn heel bedreven en vingervlug om nog net even een ’twijfelvinger’ te introduceren en zo de winst binnen te slepen…

Score: 7


Informatie

, White Goblin Games
Genre: partygame, Tijdsduur: 15 minuten.
Voor 3-6 spelers. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Prijs: 14,95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.