logo-liggend-wit-donkerblauw

Speelgoed review: Super Soaker XP100-AP en XP30-AP

De zomer is op komst. Tijd om wat verkoeling te zoeken! En waar sommigen lekker dobberend wegdromen in een zwembadje achter in de tuin, zoeken anderen liever wat sportiviteit op… of wisselen ze zwemmen af met andere verkoelende activiteiten. Bij ons was een zwembad nooit een succes. Daar was het nieuwe snel van af. Spelen met water? Dat blijft altijd leuk. Waterballonnen, waterpistolen en andere waterspelletjes zijn favoriet. Ze waren dan ook blij verrast toen de NERF Super Soaper XP100-AP en de XP30-AP waterpistolen werden bezorgd. Nu nog wachten op de zon… maar alvast testen kan geen kwaad.

Super Soaker XP100-AP

De Super Soaker XP100-AP doet je misschien terugdenken aan vroeger. En dat kan heel goed kloppen – het model is al eerder uitgegeven en heeft een opfrisbeurt gehad om de nieuwe generatie aan te spreken. Het is een remake van de oude Super Soaker 100-reeks, een ontwerp dat inmiddels zo’n 25 jaar oud is. Het is was een succesnummer in onze jeugd en zal dat voor deze nieuwe generatie ook zeker nog altijd zijn. Hij voelt solide aan en is ontzettend lichtgewicht. Natuurlijk is deze blaster gemaakt van duurzaam kunststof – zelfs de verpakking wordt samengesteld zonder kunststof onderdelen (uitgezonderd de tape om de papieren bandjes vast te zetten).

Upgrade van een klassieker

Er zijn trouwens een paar verschillen te ontdekken aan het oude model en deze nieuwe variant, mocht je er toevallig nog eentje in de schuur hebben liggen. Zo zijn het reservoir en de drukkamer aan de zijkanten afgeplat, zodat het er wat cooler uitziet. Daardoor kun je de watertank niet meer losdraaien, maar werkt de XP100-AP met een ring die je draait, waardoor je de groeven aan het uiteinde van het reservoir losklikt. Waar je voorheen nog een losse waterfles kon gebruiken als reservoir, ben je nu dus echt gebonden aan de speciale watertanks. Het andere verschil is de pomp. Deze pomp is fysiek groter dan de oude versie. In de praktijk ben je dus veel sneller klaar voor actie!

Power van de Super Soaker XP100

Het reservoir van de Super Soaker XP100-AP is 1,25 liter. Door hem naar beneden te richten en te pompen zorg je dat je water in het pistool pompt en deze op druk brengt. Na ongeveer 10x pompen is het reservoir vol en heb je 250ml ter beschikking, die je in een smalle straal ongeveer 10 meter ver kunt schieten voordat hij naar beneden afbuigt. Je kunt dus 5x vol water sproeien, voordat je opnieuw moet pompen. Maar je kunt er ook voor kiezen slechts 2 of 3x te pompen voor kleinere salvo’s. De keuze is aan jou!

Super Soaker XP30-AP

Ook de Nerf Super Soaker XP30-AP-waterblaster is gemaakt van gerecyclede plastic flessen en wordt geleverd in een recyclebare verpakking. Ook de XP30-AP-blaster is een ‘oude bekende’ uit het blastersegment, het is een remake van de Super Soaker 30. Hij beschikt zelfs over het originele luchtdrukmechanisme voor het spuiten van water! Vul de wisseltank, pomp met de hendel om de tank onder druk te zetten en haal de trekker over. In tegenstelling tot de XP100 kun je hier wel de fles losdraaien!

Power van de Super Soaker XP30

Het reservoir van de Super Soaker XP30-AP is 0,25 liter. Een stuk kleiner dus, maar daardoor ook aanzienlijk lichter. Door hem naar beneden te richten en te pompen zorg je dat je water in het pistool pompt en deze op druk brengt. Na een paar keer pompen heb je ongeveer 50ml water straal onder druk staan en kun je ongeveer 10 meter ver schieten voordat hij de waterstraal naar beneden afbuigt. Je kunt dus 5x vol water sproeien, voordat je opnieuw moet pompen. Dankzij het schroefmechanisme van de waterfles kun je makkelijker en sneller wisselen dan met zijn grote broer, omdat je bij de XP30 de fles met één hand kunt losdraaien en vastzetten.


Ga direct naar Super Soaker XP100 en XP30 op BOL.com.

Recensie over Super Soaker XP100 en XP30

CooleSuggesties topper

De XP100 en de XP30 zijn een geweldige remake van alom beproefde waterpistolen. Ze zijn lekker compact in vergelijking met andere blasters, maar daardoor ook veel beter hanteerbaar. Houd wel water binnen handbereik om snel te kunnen vullen: na een paar keer spuiten is het tijd om te herladen. De blasters voelen oerdegelijk aan, werken als de beste en spuiten het water in een krachtige straal. Ga je voor een waterpistool? Kies dan een Super Soaker. Je zult genieten van de kwaliteit en de prestaties!

Score: 9


Informatie

Super Soaker XP100 en XP30
Adviesprijs: 18 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.