logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Summerland

Summerland laat je terugkeren naar een wonderlijke en bijzondere periode: de Tweede Wereldoorlog in Engeland. De Britten kwamen regelmatig onder vuur te liggen door bommenwerpers, maar kregen weinig vandoen met de Duitse bezetters. De spanning was er echter niet minder om. Veel kinderen werden preventief naar het platteland gestuurd voor een veilig heenkomen – en daar beleef je in deze film de effecten van.

In alle stilte schrijven

Het verhaal van Summerland draait om de jonge ambitieuze Alice (Gemma Arterton) zich opsluit in haar werkkamer op de kliffen van Dover. Ze schrijft aan een boek over magie en mythes… en zoekt naar bewijzen om ze af te strepen. Ze woont alleen in een groot huis en wordt door de andere bewoners in haar dorp afgescheept als heks en vreemd. Iedereen loopt met een grote boog om haar heen… en dat vind ze eigenlijk wel prima. Haar isolement wordt doorbroken wanneer ze de zorg voor de jonge, uit Londen gevluchte Frank (Toby Osmond) op zich moet nemen. Met tegenzin accepteert ze die taak, met de kanttekening dat er druk wordt gezocht naar een ander heenkomen voor Frank. Door zijn onschuld en nieuwsgierigheid komen emoties en geheimen uit het verleden naar boven die ze lange tijd heeft proberen te onderdrukken…

Met onder meer Gemma Arterton, Gugu Mbatha-Raw, Penelope Wilton, Siân Phillips en Toby Osmond in de hoofdrollen.

Langzaam maar zeker leert Alice veel over Frank, maar weet Frank ook door te dringen in de wereld van Alice. Hij leert hoe het is om op het platteland te leven, waar je vies mag worden en dingen mag maken. Waar creativiteit en zelfredzaamheid belangrijker zijn dan schone schoenen en knieën zonder pleisters. Alice keert terug naar haar verleden en beleeft haar gevoelens van liefde, die ze gekend heeft voor een vrouw. Die relatie liep stuk omdat haar vriendin liever een gezin wilde stichten dan met Alice oud te worden. En tussendoor gaan de twee op zoek naar de magische wereld van Summerland, een wereld van fata morgana’s en zinsbegoochelingen.

Ga direct naar Summerland op BOL.com.

Bekijk de trailer van Summerland


Ga direct naar Summerland op BOL.com.

Recensie over Summerland

Summerland is een betoverende film, ondanks het feit dat Alice zo hard tracht om magie om te zagen. Het verhaal speelt zich af in een schitterende omgeving en het tijdsbeeld is briljant neergezet. De film zelf kabbelt voort, maar dat is voor dit soort films niet verrassend. De personages spelen hun rollen vol overgave en het is hartverwarmend om te zien hoe de twee tegenpolen langzaam naar elkaar toe groeien. Bovendien is het bijzonder te zien hoe het er aan toeging op het Britse platteland tijdens de Tweede Wereldoorlog en hoe ieder zijn steentje moest bijdragen.

Score: 8


Informatie

Titel: Summerland
Uitgever: The Searchers
Tijdsduur: 99 minuten
Genre: speelfilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.