logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Suits, seizoen 7

suits seizoen 7

Suits is een serie die inmiddels al heel wat jaren meedraait. De eerste serie werd opgenomen en uitgezonden in 2011 en was heel helder en verfrissend, waarbij advocaat Harvey een stagiaire aannam die eigenlijk gewoon aan het vluchten was voor de politie. Hij studeerde niet eens rechten! Toch bleek deze jongen met zijn fotografische geheugen een aanwinst voor het bedrijf, en Harvey maakte zich er sterk voor dat Mike een kans kreeg bij Pearson Specter Litt, tot groot ongenoegen van de rat-achtige Louis, die altijd in strijd is met de gelikte prater Harvey. Aan het einde van seizoen 6 viel het hele team uiteen, omdat Mike het gevang in moest, maar inmiddels zit die straf er op en mag Mike gewoon weer terugkeren naar zijn oude stekje.

Machtsspelletjes

In tegenstelling tot de eerste seizoenen, waar het vooral ging om het oplossen van bizarre problemen in het gerechtssysteem van Amerika, lijkt Suits seizoen 7 nu veel meer de draaien om macht en invloed op elkaar. De inmiddels flink ouder geworden acteurs misschien dan ook wel een beetje de energie en uitstraling die ze in de eerste series hadden. Ik vond ze er wat pafferiger uitzien, wat uitgezakt. Ze worden echt oud en kunnen eigenlijk niet meer de jonge, energieke advocaten spelen die ze in de eerste seizoenen waren. Bizar genoeg weten ze echter toch nog genoeg pit op te brengen om de kattige spelletjes te spelen die advocaten spelen. Ze smeden plannetjes om elkaar af te troeven en dwars te zitten, zoekend naar het hogere streven in hun eigen leven – en dat is voor ieder wat anders.

Politieke advocatuur

De advocatuur lijkt in Suits seizoen 7 dus wat verder te zoeken dan in eerdere seizoenen van deze serie. Dat is enerzijds jammer voor de fans, die zullen echt afknappen op de weg die gekozen is. Aan de andere kant zit er meer drama en lijn in de serie dan ooit tevoren (hoewel er in iedere serie wel van dit soort machtsspelletjes sluimerden en speelden) wat een nieuwe doelgroep aanspreekt. Dubbele lagen, dubbele agenda’s: je moet je hoofd er goed bij houden in deze serie en niet verbaasd staan als het plot ineens een andere kant op gaat, wanneer plannetjes uit de doeken worden gedaan.

Ga direct naar Suits, seizoen 7 op BOL.com.


Recensie over Suits, seizoen 7

Suits seizoen 7 was niet helemaal mijn cup of tea, zal ik bekennen. Ten eerste omdat de acteurs hun glans toch wel verloren hebben. Ze spelen nog steeds dezelfde rollen, maar hoofdrolspelers Mike en Harvey komen er echt niet meer mee weg. De complotten zijn dik aangezet en de problemen niet meer dan luxe en macht. Wel is het zo dat het steeds moeilijker wordt partij te kiezen – de ene keer kun je Harvey wel schieten, de andere keer hoop je dat Louis iets verkeerds eet…

Score: 7


Informatie

Titel: Suits, seizoen 7
Uitgever: Universal pictures
Tijdsduur: 690 minuten
Genre: drama.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.