logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Suicide Squad: Kill the Justice League – overzicht van alle personages


Sommige superhelden hoeven hun naam maar ergens op te plakken of het wordt al een succes, anderen hebben het wat moeilijker. Denk aan de Suicide Squad: de eerste Suicide-Squad-film flopte enorm, de tweede film met de iets aangepaste naam The Suicide Squad kreeg ook stevige kritieken. Toch weerhield het Warner Bros Games niet om een game rondom dit illustere team te ontwikkelen: Suicide Squad: Kill the Justice League. Laten we eens kijken hoe die bevalt!

Over Suicide Squad: Kill the Justice League

Deze hectische actiegame neemt je nee naar de Arkhamverse. Het verhaal speelt zich vijf jaar nadat de Dark Knight is verdwenen. Het geheime overheidsteam Task Force X wordt naar Metropolis gestuurd. De stad wordt namelijk in de greep gehouden door de buitenaardse Brainiac. Het is Brainiac zelfs gelukt om de Justice League te hersenspoelen en voor het karretje te spannen! Verwacht dus aliens en buitenaardse tech… maar ook gevechten tegen de leven van de Justice League! Die actie wordt vergezeld met heel wat tussenfilmpjes en dialogen, maar ook tijdens het spelen zelf krijg je verschillende tips en aanwijzingen van je teamleden. Ieder van hen heeft namelijk wel een vervelende confrontatie met één van de leden van de Justice League en daarmee wordt het ook een kwestie van persoonlijke wraak. Op die momenten veranderen de dialogen een beetje naar een grappige en sarcastische zelfhulpgroep. Tijdens de campagnes wordt je meegenomen naar bijzondere plekken voor de betreffende superhelden, zodat jouw team hen op vertrouwde grond moet bestrijden. En dat is knap lastig!

Coöperatieve shooter

Het leuke van Suicide Squad: Kill the Justice League is dat je het alleen kunt spelen… maar ook als coop shooter met maximaal drie andere spelers. Ieder van jullie kruipt in de huid van één van de kibbelende antihelden (Harley Quinn, Deadshot, King Shark en Captain Boomerang, maar daarover dadelijk meer). De missies zijn vrij rechtlijnig en weinig spannend. Er is wel een soort doelstelling, maar het grootste deel van een leven bestaat toch uit het verslaan van golven van vijanden. Aan het einde van de missie krijg je een eindscherm, wat goodies als beloning (die afgestemd zijn op het personage waarmee je speelt) en incasseer je de verdiende XP. Vervolgens wordt je teruggestuurd naar de open wereld, waar je nieuwe XP en loot kunt verzamelen. Die XP kun je weer inzetten om talenten te ontwikkelen om daarmee je personages meer naar je hand te zetten. Iedere held heeft namelijk drie unieke skilltrees, ieder met bijzondere skills die je kunt upgraden of activeren. Speel je als solo of als niet-complete coop, dan kun je tijdens het spelen nog van personage wisselen. De multiplayer ervaring maakt het vooral tof omdat je echt als team moet samenwerken. Het is dus niet direct de bedoeling dat ieder zijn eigen weg bewandeld.

Een leuke functie bij de online multiplayer is de Social Squad, waarbij je, als je met AI speelt, de botspelers kunt vullen met de karakterprofielen van je vrienden – inclusief hun wapens, uitrusting en uiterlijk. Wanneer die vriend weer inlogt, ontvangt hij een klein deel van de grondstoffen die je door het spelen hebt verdiend.

Looten maar!

Er is genoeg wapentuig te vinden in deze game. Ieder personage kun je voorzien van verschillende wapens, van pistolen tot jachtgeweren, van snipers tot SM”G’s… en zelfs miniguns voor onze King Shark! Je kunt twee wapens meedragen, maar ook een hand-to-hand combat, waar iedereen op een andere manier mee omgaat. Het is soms wel lastig om telkens te moeten scopen voor je kunt schieten, maar het went heel snel. Super tof is de haptische ondersteuning, waardoor ieder wapen een bijzondere feedback geeft aan je triggerfinger. Om op de gebouwen te klauteren en nieuwe standpunten te bereiken, heeft ieder personage een unieke techniek. Harley gebruikt Batmans Bat Drone en grijper om rond te slingeren, Deadshot zijn jetpack, King Shark zijn goddelijke springvermogen en Boomerang zijn snelheidshandschoen. Ze werken allemaal hetzelfde in de basis, maar ze hebben allemaal een ander gevoel dat aansluit bij hun personage. En aangezien het springen en klauteren een belangrijke rol speelt, is dit dus een best bepalende factor voor jouw favoriete karakter. Vanuit de verlaten Hall of Justice verzamel je loot, upgrade je jouw personages en kun je bij onder andere Poison Ivy en de Penguin je gear en builds versterken en aanpassen.

Merchandise koop je bij:

Toekomstmuziek

Suicide Squad: Kill the Justice League heeft een fraaie en aantrekkelijke titel neergezet waarin je lekker los kunt gaan. De ontwikkelaar, Rocksteady, heeft kenbaar gemaakt dat het eerste seizoen met extra content onderweg is, waaronder nieuwe op Elseworld geïnspireerde gebieden, een nieuw speelbaar personage en natuurlijk nieuwe verhaallijnen, missietypes en wapens. Het toffe is dat alle seizoenen gratis zullen zijn. Het nadeel is wel dat je er nog even op moet wachten… en wachten duurt altijd te lang.

De personages van de Suicide Squad

Suicide Squad: Kill the Justice League is een originele, genre-overschrijdende third-person actieshooter in ontwikkeling door Rocksteady Studios, de makers van de bestverkochte Batman: Arkham-serie. Speel als Harley Quinn (ook bekend als Dr. Harleen Quinzel), Deadshot (ook bekend als Floyd Lawton), Captain Boomerang (ook bekend als Digger Harkness) en King Shark (ook bekend als Nanaue) en begin aan een onmogelijke missie door Metropolis om de aarde te redden en ’s werelds grootste DC Super Heroes, de Justice League, uit te schakelen.

Dit zijn de strijders van de Suicide Squad

Harley Quinn presenteert haar waanzinnige One Woman Show! Ze kan acrobatiek, beheerst wapens als geen ander en heeft de knowhow om Batmans wapens te gebruiken. Ze is alles wat de Suicide Squad nodig heeft.

Met King Shark moet je niet lichtvaardig omgaan en Metropolis kan maar beter naar de lucht kijken in plaats van naar de zee, want dit roofdier aan de top van de voedselketen heeft een nieuw territorium ontdekt.

De Flash heeft deze Boomerang vaker neergehaald dan hij kan tellen, maar hij blijft terugkomen. Met een vleugje eigen snelheid zit Captain Boomerang in positie om de Scarlet Speedster te vangen en hem op zijn plaats te zetten.

Brainiac’s soldaten maken geen schijn van kans tegen Deadshot. Hij is tot de tanden gewapend en klaar voor de strijd. De Justice League zal niet weten wat hen overkomt als hij hen als zijn volgende doelwit markeert…


Ga direct naar Suicide Squad: Kill The Justice League op BOL.com.

Recensie over Suicide Squad: Kill The Justice League

Suicide Squad: Kill The Justice League lijkt een heel eenvoudigee brawlergame, maar heeft stiekem een aantal lagen die je niet zomaar moet onderkennen. Het lootsysteem, de mogelijkheid om je personages opvallend uniek aan te passen en de enorme hoeveelheid loot die je tegenkomt: het zijn allemaal aspecten die het spel tot een succes maken. De multiplayermodus zal veel spelers plezieren, waarbij de Social Coop een toffe functie is, waarbij je gear en equipment van je vrienden kunt ‘lenen’ in ruil voor een deel van je loot. De vijanden zijn misschien een tikje saai, de levels wat repetitief, maar dat is ook weer typisch voor een game als deze. De vier uitgesproken personages nodigen uit tot wisselen: wij kozen vaak het personage dat het beste bij een bepaalde missie paste en hebben nog altijd geen echte favoriet bestempeld. Het verhaal steekt goed in elkaar, heeft zijn sterke en zwakke momenten maar blijft steeds boeiend. De tussenfilmpjes zijn stuk voor stuk de moeite waard en de sarcastische opmerkingen van het team zullen je soms behoorlijk op de lachspieren werken.

Score: 8


Info

Suicide Squad: Kill The Justice League
Uitgever: Warner Bros Games
Getest op: PS5
Genre: actiegame
Prijs: 70 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.