logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Coole suggesties voor een renovatie van de bovenverdieping 


Kies voor het opknappen van de bovenverdieping van je woning. Zet de wanden opnieuw in de verf, renoveer de badkamer en leg een nieuwe vloer in de slaapkamers, passend bij de trends van dit moment. Het opknappen van slaapkamers en een badkamer kan heel wat voeten in de aarde hebben. Hoe voorkom je dat het bed en bijvoorbeeld kledingkasten het leggen van een nieuwe vloer bemoeilijken? Op welke manier krijg je nieuwe tegels voor de badkamer naar boven, zonder deze per verpakking door het trapgat omhoog te moeten tillen? Een verhuislift huren vormt de oplossing in beide gevallen. Haal de slaapkamers leeg met de verhuislift en breng de tegels voor je badkamer op vergelijkbare wijze naar boven. In dit artikel zetten we een aantal coole suggesties op een rijtje voor een renovatie van de bovenverdieping in huis. 

Plaats een tijdelijk toilet in de tuin bij een renovatie 

Wanneer je de badkamer grondig renoveert, zal deze in ieder geval een aantal dagen niet te gebruiken zijn. Het is onverstandig om te douchen, als de wanden kaal zijn. Het vocht trekt in de wand en kan de lijmlaag van de nieuwe tegels op termijn verzwakken. Of denk aan de situatie waarbij het oude sanitair al uit de badkamer verwijderd is. Maak gebruik van een tijdelijke douche en een tijdelijk toilet van een partij als Boels. Je huurt deze voorzieningen voor de periode waarin de badkamer opgeknapt wordt. Tijdelijke sanitaire voorzieningen hebben vaak geen rioolaansluiting nodig. Je plaatst ze eenvoudig in de tuin. 

Start vooraf zelf met het verwijderen van oude materialen 

Zo eenvoudig als het huren van een tijdelijk toilet is, zo makkelijk is ook het huren van bijvoorbeeld een behangafstoomapparaat. Het voordeel van zo’n apparaat is de mogelijkheid om het oude behang vooraf zelf alvast van de wanden te verwijderen. Je bent niet afhankelijk van andere partijen. Daarbij is het veel goedkoper om zo’n apparaat te huren en zelf aan de slag te gaan. Voorheen maakte men ook wel gebruik van een natte spons om het behang van de wand te weken. Dit kan een wand echter onnodig vochtig maken en kost vaak veel meer tijd dan het gebruik van een professioneel hulpmiddel. 

Heb je vaker geklust in huis? Kijk in dat geval ook eens of je de bestaande tegels alvast uit de badkamer kunt verwijderen. Ook hier worden professionele apparaten voor aangeboden. 

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.