logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Suggesties voor een duurzaam kerstpakket

Wanneer het einde van het jaar nadert, dan betekent dit dat het tijd is om na te denken over het perfecte kerstgeschenk voor je medewerkers, collega’s of klanten. In plaats van te kiezen voor standaard opties, wordt het steeds populairder om duurzaamheid als uitgangspunt te nemen bij het samenstellen van een kerstpakket. Een duurzaam kerstpakket is niet alleen goed voor het milieu, maar toont ook jouw betrokkenheid bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Om je wat ideeën te geven om een kerstpakket duurzaam te maken, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. Uiteraard ben je vrij om te kiezen wat je doet, maar kun je op deze manier wel vrij eenvoudig een duurzame touch geven aan je pakket.

Kies voor milieuvriendelijk

In plaats van traditionele cadeaus die vaak snel in de prullenbak belanden, kun je kiezen voor milieuvriendelijke alternatieven. Denk hierbij aan herbruikbare waterflessen, bamboe lunchboxen of biologisch afbreekbare telefoonhoesjes. Door te kiezen voor duurzame producten verminder je de hoeveelheid afval en draag je actief bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk. Natuurlijk zijn er nog veel meer duurzame producten te bedenken als het gaat om non food voor in het kerstpakket, maar is het vooral belangrijk te kijken naar wat past bij jouw bedrijf en het thema van je kerstpakket.

Fairtrade producten

Kerst gaat vaak gepaard met lekker eten en drinken. Maak jouw duurzame kerstpakket compleet door te kiezen voor fairtrade lekkernijen. Denk aan chocolade gemaakt van cacaobonen die onder eerlijke omstandigheden zijn verbouwd, koffiebonen afkomstig van coöperatieve boeren of biologische wijnen uit duurzame wijngaarden. Zo genieten de ontvangers niet alleen van heerlijke gerechten, maar steunen ze ook nog eens eerlijke handel. Vooral als bedrijf is het bestellen van dit type kerstpakket niet alleen een goed signaal naar je werknemers, maar natuurlijk ook naar de buitenwereld en dus je klanten.

Gadgets

In deze moderne tijd zijn gadgets niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Waarom zou je dan niet kiezen voor groene gadgets? Denk hierbij aan opladers op zonne energie voor mobiele telefoons, energiezuinige bluetooth speakers of slimme thermostaten die zorgen voor een efficiënter energieverbruik. Door te kiezen voor duurzaam, geef je het goede voorbeeld en inspireer je anderen om ook bewust om te gaan met energie. Handig is wel om te kiezen voor een product waar ook iedereen iets aan heeft, zodat je straks geen scheve gezichten krijgt van de mensen.

Tot slot

Het samenstellen van een duurzaam kerstpakket is heel gemakkelijker dan je zou denken. Door te beginnen met een duurzame verpakking, gevolgd door de inhoud, zorgt er al voor dat het grootste deel duurzaam is. Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken over de manier waarop je werknemers het kerstpakket uitreikt, zodat je het cirkeltje rond hebt. De kosten voor een duurzaam pakket liggen dan misschien wel wat hoger, maar de goodwill en ook de aandacht die het krijgt van buitenaf, zal ervoor zorgen dat het deze kosten meer dan waard zijn. Hoe mooi is het dat je straks ook je zakenrelaties een duurzaam kerstpakket opstuurt en ze je bellen met de boodschap dat ze het enorm waarderen. Betere reclame voor je bedrijf is er natuurlijk niet!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.