logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

10 suggesties om een dropshipping business te beginnen

Het idee om te beginnen met dropshipping is al een goede start. Het is wel van belang om met een goed product te komen. Of om met een combinatie van producten te gaan beginnen. Er zijn steeds meer mensen die via dropshipping geld proberen te verdienen. De een is daarin meer succesvol dan een ander. Dat heeft onder meer te maken met de te kiezen producten die voor verkoop in aanmerking komen. Ook de concurrentie speelt een rol. Het is soms beter om in een nichemarkt te gaan zitten dan te verkopen in een verzadigde markt. Welke kant je op wilt, is onder meer afhankelijk van de tijd die je eraan besteedt. Lees meer over dropshipping en hoe te beginnen. In aanvulling daarop volgen hier 10 suggesties om een dropshipping business te beginnen.

1. Horloges

Horloges zijn een goed product om te verkopen via een dropshipping business. Er zijn al veel horlogewinkels online, maar toch is het mogelijk om een graantje mee te pikken. Bijvoorbeeld door uitsluitend met een specifiek merk te werken. Of door alleen herenhorloges of alleen dameshorloges aan te bieden.

2. Parfums

Parfums doen het altijd goed en de verkoop kent ook nog eens pieken. Bijvoorbeeld voor feestdagen als kerst, Sinterklaas, Moederdag en Vaderdag.

3. Geluidssystemen

Geluidssystemen nemen nog altijd toe in populariteit. Het is een product waar bovendien een aantrekkelijke marge op zit.

4. Witgoed

Elk huishouden heeft witgoed nodig. Als een wasmachine kapot gaat en niet meer te repareren is, moet er een nieuwe komen. Huishoudens willen niet lang zonder wasmachine zitten en gaan het liefst online op zoek.

5. Accessoires

Accessoires die te maken hebben met smartphones, tablets en laptops worden veel verkocht. Het is in deze markt aan te raden om je te beperken tot een enkel product. Er zijn al te veel webwinkels die alle soorten accessoires aanbieden. Bijvoorbeeld oordopjes en telefoonhoesjes of opladers en andere kabels.

6. Gereedschap

Gereedschap is typisch een product dat in elk huis te vinden is. Iedereen heeft wel eens een accuboormachine nodig of ander gereedschap. Gereedschap is daarom een prima optie om met dropshipping te beginnen.

7. Producten voor huisdieren

Er zijn voor huisdieren allerlei producten op de markt. Hoewel de concurrentie groot is, biedt dropshipping in deze markt nog volop mogelijkheden. Richt je bijvoorbeeld op een specifiek huisdier, zoals honden, katten of konijnen.

8. Beddengoed

Beddengoed en dan vooral dekbedovertrekken zijn populair om online aan te schaffen. Dat komt omdat er online enorm veel keuze is.

9. Leren riemen

De afzetmarkt voor leren riemen is misschien wat kleiner, maar je kan er zeker succesvol mee worden. Ook hiervoor geldt dat het belangrijk is om je te onderscheiden ten aanzien van concurrenten.

10. Speelgoed

Speelgoed is in allerlei soorten verkrijgbaar. Het is via dropshipping bijvoorbeeld mogelijk om je op educatief speelgoed te richten. Of op houten speelgoed of specifiek op buitenspeelgoed. Begin je met dropshipping en heb je een product voor ogen kijk dan ook altijd even bij de concurrenten. Daar kan je veel van leren.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.